به وبلاگ احمدی خوش آمدید مدیر وبلاگ
کلبه اندیشه و احساس 1
بنـــــــر تبلیغاتی رایـــــگان 1
کشتی.کامیاران 1
ردیاب جی پی اس ماشین
ارم زوتی z300
جلو پنجره زوتی

پالنگان،کامیاران ،کردستان






قلعه پالنگان چست و کجاست؟

روستاي " پالنگان" در 15 كيلومتري شهر كامياران و ابتداي منطقه اورامان قرار دارد. در 800 متري روستا در دره زيباي " تنگيور" و در محل چشمه هاي پر آب " شيخ علاء الدين"، " شيخ خاتون" و " شيخ عمر"،  قلعه پالنگان وجود داشت كه اكنون بقاياي اتاق ها، آتشكده ها و پل هاي قديمي آن پابرجاست. آثار به دست آمده از قلعه و بقاياي پل هاي ساخته شده بر روي رودخانه، قدمت آن را به دوره پيش از اسلام مي رساند.نويسنده كتاب" تحفه ناصري" قلعه را مدتها محل سكونت امراي " كلهر" دانسته و مي نويسد: خسروخان اردلان در سال 564هـ. ق قلعه را متصرف و جزو قلمرو خود درآورد و از آنجا كه آب وهواي قلعه "زلم" ، در شهر زور آباد مناسب نبود، مركز فرمانروايي خود را به "پالنگان" انتقال داد. مدارك حاصل از كاوش هاي باستان شناسي مرتبط با اين دوره و نزديك بودن قلعه به كتيبه " تنگيور" انتقال از قلعه " زلم" به پالنگان را ثابت مي كند.قلعه تا بعد از انتقال مركز حكومت  خاندان اردلان از پالنگان به " حسن آباد" ، يعني در حدود قرن دهم هـ.ق آباد بود

نمایی از چشمه شیخ عمر و شیخ علاء الدین


گردشگری جاده روستا پالنگان

نمایی از داخل روستا


گردشگری جاده روستا پالنگان

گردشگری جاده روستا پالنگان


گردشگری جاده روستا پالنگان

 

 



+ نوشته شده در چهار شنبه 29 بهمن 1394برچسب:,ساعت 7:54 توسط فردین احمدی |

به خاطر درخواست های فراوان دوستان عزیز مبنی بر درج تصاویری از نماهای مختلف روستا  

 

توجه در صورتی که کسانی نیاز به تصاویر بیشتر داشتند می توانند با مدیر وبلاگ تماس حاصل نمایید



+ نوشته شده در شنبه 29 بهمن 1394برچسب:,ساعت 1:7 توسط فردین احمدی |

 

در اولین روز از اسفند ماه مردم روستای "دیوزناو" با برپایی مراسم خاصی این روز را با مهمانی و هماهنگی ریش سفیدان و بزرگان جشن گرفته و مهمانان را در جشن خود سهیم می‌نمایند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا&a alt="" src="http://www.dana.ir/content/upload/c3e415c9-dded-45c3-8200-e361f6d4f8ab.jpg" />

 
 
 
 
 
 
 
در روستای "پالنگان" نیز که یکی از روستاهای هورامانات است(ژاوه رو) روستای بسیار تاریخی و کهن که در صفحات تاریخ درخشیده است،این روستا در گوشه ی رودخانه سیروان قرار گرفته است که رودخانه سیروان این روستا را به دو قسمت تقسیم کرده است و تنها ارتباط این دو قسمت پل ارتباطی کوچکی بوده است که روی رودخانه ساخته شده که در بسیاری از ادوار تاریخ این پل توسط رودخانه سیروان تخریب شده است .
این روستا در کوهپایه ای کوه شاهو(بلندترین قله استان کردستان) قرار دارد و فاصله آن تا کامیاران حدود 55 کیلومتر است.
همه ساله تاریخ کهن این روستا،رودخانه خروشان سیروان،مراتع سرسبز شاهو،باغ شیخ عمر،شیلات پالنگان،وبافت پلکانه ای روستا باعث شده  که گردشگران زیادی رابه خود جذب کند.
و اکنون نیز برای اولین بار مردم روستا مراسمی را تحت عنوان آغاز نوروز به دلیل قرار گرفتن در موقعیت خاص جغرافیایی و گرمسیری، در اول اسفند به دیگر ویژگیهای این روستا اضافه کرده اند که باعث ازدیاد دوچندان گردشگران به این روستای تاریخی شده است.
در این مراسم نیز هنرمندان و خوانندگانی از روستاها و شهرهای اطراف همچون عبدالله نصیری و حضور گسترده مردم روزی خاص را برای اولین بار تحت عنوان آغاز نوروز برگزار نمودند.
آنچه که جلوه خاصی به این دو روستا در ضمن برگزاری مراسم بخشیده بود، بدلیل شیب بسیار تند این روستاها و بر اساس سبک معماری، پشت بام خانه جلویی به عنوان حیاط خانه پشتی مورد استفاده قرار می گیرد ؛ ساکنین روستا در پشت هر بام و خانه ای نظاره گر این مراسم که در پایین دست روستاها اجرا می شد، بودند .
 
 

 
 
 
 
 
 

 



+ نوشته شده در پنج شنبه 28 بهمن 1394برچسب:,ساعت 22:11 توسط فردین احمدی |

 آرباباخبر: روستای پالنگان یکی از زیباترین روستاهای پله‌کانی شهرستان کامیاران است، که با دارا بودن جاذبه‌های زیبای گردشگری و قابلیت پرورش و عرضه ماهی قزل‌آلای زنده، سالانه گردشگران بسیار زیادی را به خود جذب می کند.

 

به گزارش آرباباخبر، منطقه کردستان، روستای پالنگان که در اصطلاح محلی به آن "پالنئان" می‌گویند، در مسیر دهستان ژاوه‌رود غربی و منطقه اورامان از توابع شهرستان کامیاران قرار گرفته است.

در مورد وجه تسمیه نام این روستا دو معنی آمده، اول آنکه پالنگان در ابتدا "پلنگان" بوده، به معنی «زیستگاه پلنگ» و دیگر آنكه "پال" در زبان كردی و محلی به معنی «تكیه دادن» بوده و به دلیل اینکه این روستا شیب زیادی دارد به پالنگان معروف شده است.

این روستا دارای شیب بسیار تندی بوده و از لحاظ نوع معماری به شکل پله‌کانی ساخته شده است، یعنی پشت‌بام خانه جلویی به عنوان حیاط خانه پشتی مورد استفاده قرار می گیرد.

در گذشته قلعه پالنگان در 800 متری روستا و در دره زیبای "تنگی‌ور"وجود داشته است، كه اكنون بقایای اتاق‌ها، آتشکده ها و پل های قدیمی ‌آن دیده می شود؛ با توجه به آثار به دست آمده از قلعه و بقایای پل‌های ساخته شده بر روی رودخانه، این نکته دریافت می شود که قدمت این روستا به دوره پیش از اسلام بر می گردد.

مردمان این روستا به لهجه "اورامی" صحبت می‌کنند و از لحاظ پوشش ظاهری نیز لباس مخصوص محلی که همان لباس کردی است را می پوشند.

پس از طی مسافتی که از دل روستا باید بگذری به چشمه های جوشانی می رسی که آب زلال و خنک خود را به رودخانه تنگی ور می‌ریزند و آبشارهای حاصل از ریزش آب این چشمه‌ها بسیار دیدنی است.

با توجه به آسفالت بودن مسیر روستا، در تمام طول سال امکان بازدید از آن وجود دارد و همچنین مکان هایی نیز برای اسکان مسافران و گردشگران در آن تعبیه شده است.

پرورش و عرضه ماهی قزل‌آلای زنده یکی از بهترین جاذبه های روستای پالنگان

به واسطه خصوصیات آب رودخانه تنگی ور و همچنین وجود چشمه‌های این روستا، بزرگ‌ترین مجتمع‌های پرورش ماهی در کنار این روستا ساخته شده است، که بیشتر گردشگران به علت تازگی ماهی‌ها و همچنین قیمت مناسب آن اقدام به طبخ ماهی در این مکان کرده یا اهالی روستا آن را برای گردشگردان طبخ می‌کنند.

همچنین گردشگران می توانند برای سوغاتی و دستاورد سفر به پالنگان از این ماهی ها خریداری کنند، که این مسئله موجب شده که اهالی روستا بخشی از مایحتاج خود را از همین روش تأمین کنند.

آوات مکاری، کارشناس مسئول گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کردستان، در مورد این روستا اظهار کرد: روستای پالنگان از لحاظ بافت معماری به صورت پله‌کانی ساخته شده و وجود رودخانه «تنگی ور» در دل این روستا آن را به دو قسمت تقسیم کرده است.

وی با اشاره به اینکه در فاصله 800 متری روستا، چشمه های پر آب «شیخ خاتون»، «شیخ عمر» و «شیخ علاءالدین» قرار دارند، افزود: مجاورت این چشمه ها با رودخانه تنگی ور، در کنار کوه های سر به فلک کشیده آن، چشم انداز بسیار زیبایی را به منطقه بخشیده است.

مکاری با اشاره به وجود قلعه تاریخی پالنگان، عنوان کرد: این قلعه به مدت 400 سال مرکز حکمرانی حکمرانان "کلهر" و خاندان بانفوذ "اردلان" بوده که بخشی از بقایای آن در حال حاضر باقیست.

وی اعلام کرد: مجتمع شیلات پرورش ماهی در کنار رودخانه تنگی ور واقع شده که به علت طبخ ماهی به روش سنتی و تازگی و ارزان بودن آن مورد توجه گردشگران زیادی قرار می گیرد.

این کارشناس گردشگری همچنین وجود کانال تعبیه شده برای آبرسانی که از شمال روستا به مجتمع شیلات کشیده شده را به عنوان "پیاده راه"، یکی دیگر از موارد مورد توجه گردشگران عنوان کرد.

وی همجواری این روستا با روستای «کاشتر» که در آن زیارتگاه صحابی بزرگوار پیامبر اکرم(ص) به نام «معین الدین روحانی» معروف به حضرت «عکاشه» قرار دارد را یکی دیگر از موارد قابل توجه برای گردشگران دانست.

مکاری بیان کرد: همجواری روستای پالنگان با روستای تنگی ور و کتیبه تاریخی آن و همچنین مجاورت با پناهگاه حیات وحش این روستا یکی دیگر از موارد مورد توجه گردشگران است.

وی در پایان یادآور شد: در این روستا جهت اقامت میهمانان و گردشگران، خانه های استیجاری تحت نظارت اداره میراث فرهنگی و گردشگری وجود دارند که گردشگران می توانند بدون دغدغه، شبی خوش را در این خانه ها بگذرانند.

افزایش جمعیت روستای پالنگان طی چند سال گذشته

همچنین عطاءالله فرهادی، بخشدار منطقه پالنگان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کردستان، اظهار کرد: روستای پالنگان در 50 کیلومتری شمال غربی شهرستان کامیاران قرار گرفته که مسیر دسترسی به این روستا تماما آسفالت شده است.

وی افزود: بر طبق آخرین سرشماری ها 223 خانوار در این روستا زندگی می کنند که جمعیتی حدود 850 نفری را شامل می شوند.

فرهادی با اشاره به اینکه طی چند سال گذشته حدود 70 خانوار به جمعیت این روستا اضافه شده است، عنوان کرد: دلیل افزایش جمعیت روستا، رونق گردشگر، اشتغال زا و درآمدزا بودن مجتمع شیلات آن است.

وی به پرورش ماهی های سردآبی از جمله ماهی قزل آلا در این روستا اشاره و تصریح کرد: این نوع ماهی مورد استفاده مردم شهرهای استان و خارج از استان قرار می گیرد و همچنین به کشور عراق نیز صادر می شود.

بخشدار منطقه پالنگان در پایان با اشاره به ضرورت اجرای طرح جامع گردشگری در استان، یادآور شد: این طرح نیازمند تخصیص اعتبارات و هزینه های قابل توجهی است که باید در این مورد بخش خصوصی وارد عمل شود.


مطالب مرتبط

  •  


+ نوشته شده در جمعه 28 بهمن 1394برچسب:,ساعت 21:8 توسط فردین احمدی |

 

مسابقه دوستانه کامیاران و روانسر به میزبانی شهر روانسر در روز جمعه مورخه 1394/11/23 برگزار شد

که در این مسابقه کامیاران از نظر تیمی اول شد 



+ نوشته شده در جمعه 23 بهمن 1394برچسب:,ساعت 22:23 توسط فردین احمدی |



3d corporal
خالکوبی های زیبای سه بعدی روی بدن

3d corporal

3d corporal
خالکوبی های زیبای سه بعدی روی بدن

3d corporal

3d corporal
خالکوبی های زیبای سه بعدی روی بدن

3d corporal

3d corporal
خالکوبی های زیبای سه بعدی روی بدن

3d corporal

3d corporal
خالکوبی های زیبای سه بعدی روی بدن

3d corporal

3d corporal
خالکوبی های زیبای سه بعدی روی بدن

3d corporal

3d corporal

http://up.sajo.ir/up/200shesh/94-03/001.jpg
خالکوبی های زیبای سه بعدی روی بدن

3d corporal
خالکوبی های زیبای سه بعدی روی بدن

3d corporal

3d corporal

خالکوبی های زیبای سه بعدی روی بدن
3d corporal

3d corporal


3d corporal 


+ نوشته شده در پنج شنبه 2 بهمن 1394برچسب:,ساعت 23:35 توسط فردین احمدی |

  خدمات رسانی جمعیت هلال احمر شهرستان کامیاران در روز طبیعت (94/1/13)

خدمات رسانی جمعیت هلال احمر شهرستان کامیاران در روز طبیعت (94/1/13)

خدمات رسانی جمعیت هلال احمر شهرستان کامیاران در روز طبیعت (94/1/13)

خدا قوت مسئولین دلسوز.................!؟ 

خسته نباشید کمی هم استراحت به خودتون بدید ...........لازمه !!!!!؟؟؟؟؟؟



+ نوشته شده در یک شنبه 18 دی 1394برچسب:,ساعت 22:11 توسط فردین احمدی |

 مصالح ساختمان سازی روستایی :

روستاییان افرادی هوشمند هستند که از مواد و مصالح موجود و در دسترس خود و تتلاش برای بهره گیری هرچه بیشتر از آنها ساختمان هایی را ایجاد کرده اند که به بهترین شکل نیاز آنان را پاسخ می دهد.

روستای پالنگان :

روستای پالنگان در دهستان ژاورود ، غرب کامیاران در دره تنگیور در استان کردستان است. روستا در دامنه کوه و در 2 طرف دره قرار گرفته و خانه های آن با سنگ و عموماً به حالت پلکانی ساخته شده و پشت بام منزل پایین حیاط منزل بالاست.

خانه های روستا با سنگ و بیشترشان به صورت خشکه چین ساخته شده است.

این ناحیه از مراکز مهم استان کردستان در دوره ی سلجوقی به بعد بوده با توجه به بقایای مساجد و منازل قدیمی و باغ های زیبایی این روستا به نظر می رسد که شالوده ی اصلی آن به دوره ی سامانی برمی گردد.

روستای پالنگان نزدیک به هزار نفر جمعیت دارد که مذهب اکثریت آنها سنی است و به لهجه ی اوامی صحبت می کنند و 220 خانوار است.

عمده محصولات تولیدی مردم این روستا گندم و جو و انواع مواد لبنی است. گیوه بافی ، جاجیم و موج بافی از مهم ترین صنایع دستی پالنگان محسوب می شود. پالنگان یکی از 7 روستای هدف گردشگری استان کردستان است که پس از انجام مطالعات کارشناسی بدون هیچ تغییری در ساخت خود به روستای گردشگری تبدیل می شود. خانه های اینجا به طور کلی با مصالح بومی ویژه سنگ و گگل بنا نهاده شده اند و این رسمی است که از کهن تا به امروز نسل به نسل دانش آن منتقل شده است.

در روستای پالنگان قامت لخت و مقاوم کوه را با متانت تراش می دهند و در فضای ایجاد شده سنگ های کنده شده به صورت خشکه چین و البته در موارد کمی با استفاده از گل توسط استادان چیره دست روی هم بنا می شوند.

نوع مصالح بکار رفته در منطقه ی پالنگان

 

مصالح مورد استفاده ابنیه ی سنتی در این منطقه مانند سایر مناطق اقلیمی آن چیزی است که در دسترس است. اغلب جهت دیوارها از سنگ و برای پوشش سقف طبقات و با هم از چوب درختان و کاهگل استفاده می کنند. به همین دلیل فراوانی و در دسترس بودن ، سنگ ماده ی عمده ی ساختمانی مورد استفاده در این ناحیه می باشد. نقطه ضعف ساختمان های سنگی در وزن زیاد آن است. وزن زیاد سنگ نه تنها اجرای ساختمان های سنگی را مشکل می کند بلکه این ساختمان ها در مقابل نیروی زلزله آسیب پذیر تر از ساختمان های سبکتر می باشند.

دیوار سنگی در این روستا هم با ملات گل و یا ملات گل و گچ و هم به صورت بدون استفاده از ملات ( خشک چین ) احداث می شود.

از نظر یک روستایی در پالنگان خاک و سنگ و چوب و گیاهان بومی ... هر کدام به نوعی مصالح ساختمانی بوده و اگر به صورت صحیحی از آنها بهره برداری شود نقش واقعی خود را در ایجاد فضاهای مطلوب ایفا خواهند کرد. ابنیه ی روستایی را بر اساس نوع و کیفیت مصالح به دو گروه ابنیه ی روستایی سبک و ابنیه ی  روستایی سنگین دسته بندی می کنیم.

در این مناطق مصالح عمده ساختمانی از سنگ می باشد. بهترین سنگ های ساختمانی ، سنگ هایی هستند که قابلیت تیشه خوری داشته باشند. در بسیاری از مناطق روستایی برای امور ساختمان سازی از قلوه سنگ های رودخانه ای بهره می گیرند.

 

در این منطقه ساختمان های بسیار با اشیاء و سقف های متنوع ساخته شده اند که در این بحث به تفکیک بیان می شود.



+ نوشته شده در سه شنبه 18 دی 1394برچسب:,ساعت 20:47 توسط فردین احمدی |

 روستای پالنگان را بیشتر بشناسیم

گردآورنده : فردین احمدی


هدف از تحقیق بررسی مصالح و فراورده های ساختمانی و روش های ساختمان سازی روستای پالنگان از توابع شهرستان کامیارن واقع در استان کردستان است. در این تحقیق قبل از هر چیز تعریفی از مصالح ساختمانی ارائه می شود سپس به پیشینه ی روستای پالنگان اشاره می شود و در ادامه روش های ساختمان سازی در روستای مذکور بیان می گردد.

مصالح ساختمانی :

گردآورنده : فردین احمدی

عبارت است از موادی که برای ساخت و ساز استفاده می شوند. بسیاری از موادی که به صورت طبیعی ایجاد می شوند ( مانند : رس ، ماسه ، چوب ، سنگ و حتی شاخ و برگ های کوچک )

برای ساختن یک ساختمان کاربرد دارند. به غیر از مواد و مصالح طبیعی برخی از مواد ساخته شده توسط انسان نیز به صورت ترکیبی ، در ساخت و ساز استاده می شوند.

در بسیاری از کشورها ، تولید مصالح ساختمانی به صورت یک صنعت در آمده است.

در هر منطقه بر اساس نوع آب و هوا مواد اولیه و معادن موجود از مواد مختلف در ساختمان سازی استفاه می شود که به آن مصالح ساختمانی می گویند. 

 

 

منتظر ادامه این مقاله در روزهای آتی باشید



+ نوشته شده در سه شنبه 18 دی 1394برچسب:,ساعت 12:47 توسط فردین احمدی |

 روز جوان در کامیاران

 

شاهو خبر: در مراسم روز جوان از جوانان نخبه در زمینه های علوم قرآنی، فرهنگی، علمی، ادبی و... مورد تقدیر قرار گرفتند.

به گزارش شاهو خبر؛ در میلاد حضرت علی اکبر(ع) و بزرگداشت روز جوان مراسم تجلیل و از جوانان نخبه شهرستان کامیاران در سالن اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این مراسم حجت الاسلام "علیرضا کاوه" رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کامیاران در سخنانی بر تأسی جوانان از کردار و عمل اهل بیت پیامبر(ص) تاکید نمود.

وی افزود: برنامه های گرامیداشت روز جوان با همکاری اداره ورزش و جوانان کامیاران در جهت تکریم جوانان نخبه و ارزشی شهرستان، در تمام زمینه ها برگزار می شود. زیرا بیشتر جوانان در شهرستان کامیاران در زمینه ایی از علوم، ورزش و فرهنگ فعال هستند و به واقع شهری فرهنگی، ورزشی و علمی است.

حجت الاسلام کاوه با اشاره به حدیثی از پیامبر اسلام(ص) اظهار داشت: ایشان می فرمایند"حسن و حسین سید جوانان اهل بهشتند"، این حدیث بسیار مشهوری است که باید سرلوحه مناسک و مرام تمام جوانان مسلمان باشد. زیرا این دو بزرگوار و اهل بیت آنها از الگوهای مهم برای جوانان هستند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه به زندگی حضرت علی اکبر(ع) اشاره نمود و گفت: این فرزند امام حسین(ع) آن چنان عشقی به اهل بیت داشتند که هر کدام از ایشان اگر دلتنگ می شدند به وی رجوع می نمودند و از دریای عطوفت و احساس وی بهره می بردند.

وی درباره تجلیل از نخبگان جوان کامیاران خاطر نشان کرد: از وظایف ما این است که قدر جوانان را دانسته و برای هدایت و راهنمایی آنها کار کنیم . به همین خاطر در این روز بزرگ، ضمن تجلیل از تمام جوانان شهرستان کامیاران،از 30 تن از این افراد تقدیر حضوری به عمل می آید.

در ادامه مراسم، حجت الاسلام "علیمحمدی" امام جمعه اهل تشیع کامیاران و "عطاالله فرهادی" معاون فرماندار کامیاران در سخنانی بر اهمیت به امور جوانان تاکید نمودند و نیز "محس رضائی" درباره بزرگواری و بزرگ منشی حضرت علی اکبر(ع) به مداحی پرداخت.

گروه مولودی خوانی و مدیحه سرائی رسول اکرم(ص) نیز با خواندن اشعاری نغز در رثای پیامبر و اهل بیت(س) ایشان، فضای معنوی را به مراسم بزرگداشت روز جوان دادند.

در پایان نیز 30 نفر از جوانان فعال در زمینه های فرهنگی، ادبی، علمی، قرآنی، ورزشی و... مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.

که در میان دانشجویان دانشگاه پیام نور کامیاران از جناب آقای فردین احمدی(مدیر وبلاگ) و سرکار خانم طیبه احمدی به عنوان دانشجوی جوان برتر (نخبه ) تجلیل به عمل آمد .



+ نوشته شده در شنبه 17 دی 1394برچسب:,ساعت 15:9 توسط فردین احمدی |

روستای زیبای پالنگان  

 

پالنگان» یكى از روستاهاى استان كردستان است كه بافت معمارى پلكانى آن داراى ارزش ویژه اى است. روستا در دامنه كوه و در دو طرف دره قرار دارد. خانه هاى روستا با سنگ و عموماً به صورت خشك چین، به صورت پلكانى ساخته شده و پشت بام منزل پایین به منزله حیاط منزل بالا است. روستاى «پالنگان» در۱۵ كیلومترى شهر كامیاران و ابتداى منطقه اورامان قرار دارد. در ۸۰۰ مترى روستا در دره زیباى «تنگیور» و در محل چشمه هاى پر آب «شیخ علاء الدین»، «شیخ خاتون» و«شیخ عمر» قلعه پالنگان وجود داشت كه اكنون بقایاى اتاق ها، آتشكده ها و پل هاى قدیمى آن پابرجاست. آثار به دست آمده از قلعه و بقایاى پل هاى ساخته شده بر روى رودخانه قدمت آن را به دوره پیش از اسلام مى رساند. این روستا علاوه بر داشتن معمارى زیبا، داراى چشمه ها، آبشارها و طبیعتى سرشار از زیبایى منحصر به فرد در استان كردستان است و در كنار رودخانه اى قرار گرفته كه به «سیروان» مى پیوندد. این ناحیه یكى از مراكز مهم كردستان از دوره سلجوقى به بعد بود و قلعه پلنگان كه مجاور روستا و در بالاى كوه قرار گرفته، موید این امر است. با توجه به بقایاى آسیاب ها، مساجد و منازل قدیمى و باغ هاى زیباى این روستا، بعید به نظر نمى رسد كه شالوده اصلى آن به دوره ساسانى باز گردد، همین امر باعث شده كه در روزهاى تعطیل و روزهاى عید محل جذابى براى گردشگران و در طول سال براى بازدید توریست ها باشد.

      



+ نوشته شده در چهار شنبه 13 آذر 1394برچسب:روستای زیبای پالنگان ,ساعت 6:8 توسط فردین احمدی |

 بناهای تاریخی استان کردستان


زیارتگاه بابا گرگر
baba gorgorاين بنا در روستای باباگرگر وجود دارد. اين شخص در کنار اسم خودش يعنی سيد جمال الدين موسی رضا به اسم باباگرگر شهرت يافته است. در نزديکی اين بنا چشمه آب کربنات کلسيم وجود دارد. اين چشمه باعث پوششی در آن منطقه شده که به اسم دراگون شهرت يافته است. گفته می شود چشمه آب از شکافهای زيادی در آن حوالی سرچشمه می گيرد و دارای طعم تلخ و شوری می باشد. اين چشمه برای درمان امراض پوستی مفيد است. اين منطقه پتانسيل خوبی برای جذب توريست در استان دارد.

زیارتگاه عبدالله
taqe gorehازیارتگاه عبدالله از نوادگان امام هادی می باشد. اين مکان دارای ساختاری قديمی می باشد و در خيابان صلاح الدين ايوبی سنندج بنا شده است.

زیارتگاه پيرعمر

مرقد ذکر شده در خيابان امام خمينی سنندج واقع شده است و به اسمی که در بالا ذکر شده شهرت يافته است. در نزديکی اين مقبره يک مدرسه وجود دارد که در سال 1297 هجری يعنی در هنگامی که اتاقهای زيادی به آن اضافه شد توسعه پيدا کرد. نظرات مختلف زيادی درباره اينکه اين مقبره متعلق به چه کسی است وجود دارد. لازم بذکر است که اين مکان يکی از اماکن مذهبی استان می باشد.

کتيبه اورامان

در کوه زينانه مريوان قرار گرفته است و بشکل هلال حک گرديده است. در داخل قوسی مصنوعی کنده کاری بطول 2.5 متر و عرض 30 متر وجود دارد. حکاکيهای ويژه ای در قسمت بالاتر اين اثر وجود دارند. همچنين دست نوشته ديگری در مجاورت آن به خط ميخی موجود است که شايد مربوط به هزاره دوم قبل از ميلاد و آغاز اولين هزاره قبل از ميلاد باشد.

حمام قسلان

qaslan bathحمامی قديمی است از دوره قجر در روستای قسلان قروه به فاصله 10 کيلومتری از قروه و شرق سريش آباد. طرحهای معماری داخلی حمام، کاشيکاريها و ديگر قسمتها قابل توجه می باشند. با توجه به اينکه يک امامزاده و نيز چشمه آبمعدنی باباگرگر در اين منطقه واقع هستند لذا از نظر توريستی بسيار مورد توجه می باشد.

 

بازار سنندج و آصف

bazaarاز ديگر بناهای تاريخی کردستان، می توان بازار سنندج و بازار آصف سنندج را نام برد. اين دو بنا بر پايه سبک معماری دوره صفويه ساخته شده اند و دارای ارزش بسياری می باشند. 
از ديگر بازارهای قديمی استان می توان شيخ تاجوان چی و اردلان را در سقز و بازار سرپوشيده اورامی ها را در مريوان نام برد

برج آجری آوشقون بابا

اين برج تاريخی در قسمت غربی روستاه عربشاه در حدود 40 کيلومتری جنوب بيجار –نزديک به جاده همدان به بيجار- واقع گرديده است. شکل اين بنا، مصالح بکار رفته و نوع گنبد آن نشانگر اين است که اين بنا بجامانده از قرون پنجم و ششم بعد از ميلاد می باشد. اين برج بابا شاه ناميده می شود و بر طبق کتيبه گچی آن علی اشرف آنرا در سال 1322 بعد از هجرت بنا کرده است. اين برج آجری به دوران سلجوقی برمی گردد.


آرامگاه سليمان بگ

اين مقبره متعلق به يکی از نوادگان ميرزا بگ، حاکم دوره شاه تهماسب صفوی می باشد. بر طبق باورهای مذهبی گفته می شود که وی دخترش را به برادرزاده اش داد و سپس حکومت بانه را به دامادش واگذار نمود. مقبره سليمان بگ در سه کيلومتری غرب بانه قرار دارد و بر روی قبر 1010 هجری يعنی زمان مرگ وی حک شده است

مسجد جامع سنندج(دارالاحسان)
jame, mosque(sanandaj)اين بنا که در خيابان امام خمينی سنندج قراردارد در سال 1227 هجری بوسيله امان الله خان اردلان ساخته شد و از چندين محوطه بزرگ تشکيل شده است. حياط آن بکلی تخريب شده است. از خصوصيات عمده اين مسجد دکورهای هفت رنگ، آجرهای لعاب کاری شده به جای سنگ کف پوش و مهمترين خصوصيت آن نوشتن دو سوم از يک جزء قرآن بر روی کتيبه های مسجد است.

زيارتگاه و مسجد هاجرخاتون
hajar khatoonاين بنا در يکی از نواحی قديمی سنندج بنام سر تپوله بنا شده است، که ساختمانهای پيچيده و تودرتو که شامل زيارتگاه، مسجد، مدرسه دينی و مقبره مطهر شيوخی که پيرو هاجر خاتون خواهر امام رضا بوده اند می باشد.

ديگر مساجد قدیمی
خانه آصف وزيری
asef houseيکی از جذابترين بناهای تاريخی در سنندج خانه آصف می باشد. قدمت اين بنا به 130 سال پيش باز می گردد و در مرکز شهر واقع شده است. گچبريهای اين بنا و نيز پنجره های آن زيبايی خاصی را به آن بخشيده است. علاوه بر آن، نوع معماری مجسمه های سنگی و قوس ها باعث جذابيت بيشتر اين بنا گرديده است. 


asef houseيکی ديگر از شاخصه های اين بنا حمام بزرگ آن است که در داخل حياط بزرگ آن واقع شده و دارای ارزش قابل ذکريست.
 
Jame' Mosque (Saqez)از ديگر مساجد قديمی در استان می توان مسجد جامع دارالامان (سنندج)، مسجد جامع خسروآباد (بيجار)، مسجد دو مناره (سقز)، مسجد جامع دوره قاجاريه (سنندج)، مسجد سرخ (مريوان)، مسجد عبدالله عمران (مريوان) و مسجد جامع سقز (سقز) را نام برد.
قلعه حسن آباد
که در 8 کيلومتری جنوب سنندج واقع شده و مسند دولت بوده است در دوره صفويه بوسيله هلو خان بنا گرديد. در حال حاضر فقط خرابه های آن برجاست.

قلعه قمه چوکی
qamechoqay castleدر فاصله 12 کيلومتری از قمه چوکی-روستايی در بيجار-و به طرف شمال جاده بيجار-تکاب قرار دارد. اين قلعه می تواند به عنوان بنايی بی همتا در استان به حساب آيد و به قرون نهم يا هشتم قبل از ميلاد رجعت داده می شود. در قسمت غربی اين ساختار ناحيه ای به عمق 100 متر وجود دارد که سکوی غربی قلعه را به جاده ای ناهموار متصل می سازد. بانيان اين بنا در اين بخش يک شاهکار را در استحکامات بنا با طول 100 متر و ارتفاع 15-20 متر بوجود آورده اند. اين بنا از سنگهای بزرگی ساخته شده که بر استحکام بنا می افزايند. اين سبک از معماری به هزاره اول قبل از ميلاد باز ميگردد. در حاشيه شمالی قلعه، شکافی به طرز ماهرانه ای تراش خورده است. درحاليکه در شمال شرقی پله های بيشماری وجود دارند که نمايانگر سه دوره سکونت مادها، اشکانيان و پارتها می باشد. در دوره مغولها محرابی کوچک با چهار پله بنا شد که آثار بجا مانده از آن بسيار جالب توجه می باشد. ساخت اقامتگاه خشتی و آجری در محدوده
غار کرفتو
karaftoo caveغار کرفتو در ديواندره، در حدود 72 کيلومتری شرق سقز واقع شده است. بر طبق مطالعات انجام شده، در دوران مزوزويک اين غار زير آب بوده و در پايان اين دوره زمين شناسی سر از آب بيرون آورده است. کرفتو غاری طبيعی و کلسيمی است و در دورانهای مختلف، تغييراتی همراه با سازگاری انسان با آن داشته است.
اين غار درون کوه قرار داشته و دارای چهار طبقه می باشد. بسياری از محققان از جمله دمرگان، راولينسون، کارپورتر، خانيکف و فونگال از کرفتو بازديد کرده اند و پيش نقشه های آن را طرح ريزی کرده اند. درازای آن حدود 750 متراست و گذرگاههای زيادی نيز در ميان آن قرار دارد. در خلال زندگی غارنشينی انسان، تغييرات زيادی در آن بوجود آمده است که از مهمترين آنها تغيير ورودی غار و درست کردن چندين اتاق و سالن در داخل آنرا می توان نام برد. از نقطه نظر معماری اين غار دارای چهار بعد معماری است که در عرصه هنر معماری از اهميت زيادی برخوردار است. در اين معماری اتاقها و گذرگاهها به هم متصل هستند، تعدادی پنجره و سوراخ در نمای بيرونی تعبيه شده است. حکّاک های زيادی در موضوع حيوان، انسان و گياهان در روی دیوارهای غار پيدا شده است که دارای مايه های مذهبی نيز می باشند. 
karaftoo cave
 


+ نوشته شده در جمعه 12 آذر 1394برچسب:,ساعت 17:27 توسط فردین احمدی |

 بعد از چند روز وقفه .بدون هیچ مقدمه ای تعدادی از عکسهای روستای اورامان تخت رو میذارم . امید وارم خوشتون بیاد.

 

 

cursor:hand;

+ نوشته شده در چهار شنبه 12 آذر 1394برچسب:,ساعت 15:36 توسط فردین احمدی |

 «پیره میرد»، خالق سرود نوروز

توفیق محمود مشهور به «پیره میرد» از شاعران بزرگ کرد و از روزنامه نگاران کهنه کار کرد است که در سلیماینه کردستان عراق به دنیا می آید و در سال 1898 به دستور شیخ سعید حفید روانه استانبول می شود تا در دانشگاه های استانبول در رشته حقوق ادامه ی تحصیل بدهد.

وی که از اولین نمایشنامه نویسان کرد است و چندین نمایش نامه ی وی در سلیمانیه بر روی صحنه ی نمایش رفت به خاطر سروده ی مشهورش به نام نوروز در میان کردها شهرت افزون یافته است.

پیره میرد در زمان فرا رسیدن نوروز جوانان سلیمانیه را جمع می کرد و با هم به دشت و صحرا می رفتند و در انجا پیره میرد با روشن کردن آتش نوروز و خواندن سرود مشهورش یاد نوروز را در کردستان عراق زنده می کرد بهمین دلیل وی به بابا نوئل کردها شهرت یافته است.

پیره میرد شعر نوروز را در بهار سال 1948 می سراید:

نەورۆز

ئەم ڕۆژی ساڵی تازەیە نەورۆز ھاتەوە                                     جەژنێکی کۆنی کوردە بە خۆشی و بە ھاتەوە

چەند ساڵ گوڵی ھیوای ئێمە پێ‌پەست بوو تاکو پار         ھەر خوێنی لاوەکان بوو گوڵی ئاڵی نەوبەھار

ئەو ڕەنگە سوورە بوو کە لە ئاسۆی بڵندی کورد                          مژدەی بەیانی بۆ گەلی دوور و نزیک ئەبرد

نەورۆز بوو ئاگرێکی وەھای خستە جەرگەوە                   لاوان بە عەشق ئەچوون بە بەرەو پیری مەرگەوە

ئەوا ڕۆژھەڵات، لە بەندەنی بەرزی وڵاتەوە                    خوێنی شەھیدە ڕەنگی شەفەق شەوق ئەداتەوە

تا ئێستە ڕووی نەداوە لە تاریخی میللەتا                                 قەڵغانی گوللە سنگی کچان بێ لە ھەڵمەتا

پێی ناوێ بۆ شەھیدی وەتەن شیوەن و گرین                          نامرن ئەوانە وا لە دڵی میللەتا ئەژین

پیره میرد را در محل جشن گرفتن نوروز به خاک می سپارند

پیره میرد این شاعر فرهیخته، خود را با نوروز عجین می داند وی که به حق نوروز را در کردستان عراق جانی تازه بخشید در هنگام مرگ نیز به یاد نوروز وصیت می نویسد. وی وضیت می کند که در هنگام مرگ وی را بر تپه ی " مامه یاره" که در سال های قبل یاد نوروز را در انجا جشن می گرفتند به خاک بسپارند تا همه ساله مردم سلیمانیه یاد نوروز را در جوار آرامگاه وی جشن بگیرند و بر خاک آرامگاه وی پای بکویند.

پیره میرد که تا اخرین نفس هایش به سرودن شعر و کار روزنامه نگاری مشغول بود در سال 1950 دار فانی را وداع می گوید مردم سلیمانیه بنا به وصیت توفیق محمود که دیگر سنبل نوروز در کردستان عراق شده است وی را در تپه ی " مامه یاره" محل پایکوبی و جشن گرفتن نوروز به خاک می سپارند.

حسن زیرک و بازخوانی سرود نوروز با همکاری ارکستر تهران

همگان سرود نوروز را با صدای حسن زیرک و نوای جان سوز ویولن استاد مجتبی میرزاده می شناسند. و این سخن شاید برای بسیاری خوشایند نباشد که  حسن زیرک این اهنگ را به شیوه ی زیبا و سحرآمیز با تغییراتی در متن شعر و میلودی آهنگی که قادر دیلان ساخته است با همکاری یک ارکستر غیر کرد به نام ارکستر رادیو تهران به سرپرستی و رهبری و مشیر همایون شهردار و با نوای سازهای بزرگان موسیقی ایران همانند جلیل شهناز، جهانگیر ملک، حسن کسایی، احمد عبادی و حسین یاحقی بازخوانی می کند.

در سال های اخیر در قالب کاست «ترانه های حسن زیرک» در کنار ترانه هایی همانند؛ «که تانه»، «هه ی به نناز»، «ئه سمه ری دولبه ری»، «شه و»، «ئه ی وه ی بارانه»، «هه ی نار هه ی نار»، «لورکی و لورکی»، توسط انتشارات معتبر «ماهور» برای علاقه مندان به این هنرمند روانه بازار شده است.

در بروشور این کاست سال ساخت «نوروز» 1348 هجری شمسی یعنی 1969 عنوان شده است البته در گزارشی به نقل از بهزاد خالوندی آمده است که تاریخ عنوان شده اشتباه است و احتمالاًً 1338 صحیح است. زیرا مشیر همایون شهردار که سرپرستی اجرای این آهنگ را بر عهده داشته است تنها از سال 1331تا سال 1338 (1952 تا 1959)سرپرست ارکستر رادیو تهران بوده و سپس با کناره گیری تدریجی از دنیای موسیقی در سال 1348 فوت نمودند. همچنین حسن زیرک تنها در فاصله سال های 1337 تا 1341 در تهران بوده و از 1341 با نقل مکان به کرمانشاه، تا 1344 با ارکستر رادیو کرمانشاه به رهبری  مرحوم عبدالصمدی و نوازندگی بزرگانی همانند؛ میرزاده، ایزدی و پولکی به ارایه کارهای هنری پرداخت.

حال به صراحت می توان گفت که حسن زیرک آهنگ نوروز پیره میرد را در سال های 1952 تا 1959 میلادی خوانده است حال انکه قبل از وی و در سال 1948 با صدای حمه صالح دیلان و آهنگ سازی قادر دیلان این آهنگ اجرا شده بود.

اگرچه کردها با صدای ویولن میرزاده و آواز حسن زیرک به پیشواز نوروز می روند و به گونه ای شده است که نوروز بدون این سرود در بین کردها قابل تصور نیست اما حسن زیرک به خاطر بعضی تغییرات در شعر اصلی پیره میرد همواره مورد انتقاد است اگرچه در سال های اخیر قسمت تغییر یافته از متن آهنگ حذف شده است.

 

قادر دیلان و حمه صالح دیلان خالقان اولین آواز نوروز

«محمد صالح دیلان» از خواننده های مشهور و قدیمی کردستان عراق است. در سال 1927 در شهر سلیمانیه بدنیا می آید و در سال 1990 دار فانی را وداع می گوید. اگرچه کارمند ساده ی اداره دخانیات بوده است اما به واسطه صدای زیبایش و به کمک برادر آهنگ سازش آواز های زیبا از خود به جا می گذارد.

دیلان به جز انکه خواننده ی شهیر بوده است شاعری دست رنگین نیز بوده و شعرهای احساسی و ملی گرانه یه بسیاری از وی به جا مانده است.

خالق حقیقی آهنگ نوروز قادر دیلان بوده است. قادر در سال 1930 در سلیمانیه به دنیا می آید. وی اولین تیپ موزیک کردی را در سال 1948 تاسیس می کند در حالیکه در سال 1954 دانشجوی رشته اقتصاد در دانشگاه بغداد بوده همزمان سرپرستی این گروه را که به تیپ موزیک مولوی تغییر نام داده است را بر عهده می گیرد و قدم های اولیه موزیک مدرن کردی را بر می دارند.

قادر دیلان که اولین موزیک دان کرد بوده که میلودی های کردی را در قالب ارکسترا به اجر در می آورد درباره سرود نوروز و پیشینه ی این آهنگ می گوید: در اوایل نوروز 1948 در حالیکه با برادرم محمد صالح دیلان در خیابان های سلیمانیه قدم می زدیم با شاعر بزرگ پیره میرد روبرو شدیم.

دیلان می گوید: پیره میرد خطاب به من گفت: کاک قادر برای نوروز که در حال نزدیک شدن است شعری سروده ام چرا برای آن آهنگی تنظیم نمی کنید و حمه صالح برادرت نیز با صدای زیبایش آن را بخواند؟

قادر دیلان در جواب پیره میرد می گوید: آیا شعری که سروده ای به همراه داری.

پیره میرد دست به جیبش می برد و شعر نوروز خود را به قادر دیلان می دهد و به گفته ی قادر دیلان وی برای این شعر آهنگ می سازد و تا نوروز همان سال با صدای برادر حمه صالح دیلان آن را اجرا می کنند.

http://www.anobanini.ir/pic/travel/azar-gharbi/bookan/hasanzirak/b/bokan-hasanzirak-grave2.jpg

File:Family hassan zirak.jpg

http://www.kurdpress.com/Fa/Images/News/Larg_Pic/10-10-1391/IMAGE634925774142664901.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/fa/thumb/7/71/Right_hasanzirek-1343.jpg/240px-Right_hasanzirek-1343.jpg

http://upload.ghashang.com/images/wag9kmkx6p4gp5onr3ju.jpg

http://upload.ghashang.com/images/ru59tk47kq2m9z7klb.jpg

http://upload.ghashang.com/images/ofp8hop4s3uwu5qfwto9.jpg

http://www.uplooder.net/img/image/7/2cbdf50380f7568bc9ae328a9d1fb164/%D8%AD%D8%B3%D9%86_%D8%B2%DB%8C%D8%B1%DA%A9_1200.jpg

http://www.uplooder.net/img/image/73/b933caf6eec6a7a2bb3ccf158fd85295/%D8%AD%D8%B3%D9%86_%D8%B2%DB%8C%D8%B1%DA%A9_1300.jpg

http://www.uplooder.net/img/image/33/6c3c7a0c61541f308bd92cf89e5d27f3/%D8%AD%D8%B3%D9%86_%D8%B2%DB%8C%D8%B1%DA%A9_200.jpg 



+ نوشته شده در شنبه 12 آذر 1394برچسب:,ساعت 15:21 توسط فردین احمدی |

 

 



+ نوشته شده در دو شنبه 12 آذر 1394برچسب:,ساعت 13:40 توسط فردین احمدی |

 کلاس ارتقای داوری در شهرستان قروه

کلاس کنترل و ارتقای داوری با حضور داور بین المللی و مدرس فیلا  جناب آقای عزیز اله اطاعتی در شهرستان قروه  برگزار شد

عزیز اله اطاعتی

etaati.jpg

مدیر وبلاگ : نشسته از سمت چپ اولین نفر 


+ نوشته شده در جمعه 11 آذر 1394برچسب:,ساعت 18:49 توسط فردین احمدی |

 

 

استان کردستان

روستای اورامانات

اورامان، روستای شگفت انگیز با معماری بکر . اورامان در زبان کردی "هورامان" تلفظ می‌شود که در ترجمه این واژه اینگونه آمده است که "هور" به معنی اهورا و "مان" هم به معنی خانه است و هورامان را به معنی خانه و سرزمین هم معنی کرده اند. روستا اورامان قدمتی دیرینه در تاریخ دارد و وجود آثار و بقایای آتشکده‌های فراوان در اطراف آن نشانگر این موضوع است که مردم این نواحی پیش از گرویدن به اسلا‌م زرتشتی بوده‌اند.

اورامان، روستای شگفت انگیز با معماری بکر

یکی از دیدنی ترین مناطق استان کردستان که هر ساله پذیرایی خیل عظیمی از مسافرین و گردشگران داخلی و خارجی است روستای است در دل رشته کوه های زاگرس و ابتدای حوزه آبریز یکی از بزرگترین رودخانه های استان و در دل کوه های سر به فلک کشیده.

مهر: روستای اورامان که در دامنه رشته کوه های زاگرس و در ابتدای حوزه آبریز رودخانه سیروان واقع شده با توجه به معماری خاص و ویژگی های مختلف یکی از روستاهای شگفت انگیز کشور است.

 

استان کردستان با توجه به شرایط ویژه جغرافیایی و موقعیت خاص مکانی و زمانی دارای دیدنی های بسیار زیاد طبیعی و آثار باستانی است که البته وجود روستاهای شگفت انگیز در این استان شامل پالنگان، اورامان و همچنین آثار باستانی همچون غار کرفتو، قلعه زیویه و عمارت های قدیمی از جمله ویژگی های خاص این استان به شمار می رود.

یکی از دیدنی ترین مناطق استان کردستان که هر ساله پذیرایی خیل عظیمی از مسافرین و گردشگران داخلی و خارجی است روستای است در دل رشته کوه های زاگرس و ابتدای حوزه آبریز یکی از بزرگترین رودخانه های استان و در دل کوه های سر به فلک کشیده.

معماری خاص و برگرفته از شرایط منطقه، وجود مراسم و آئین ویژه پیر شالیار که هر ساله در دو نوبت و در فصل های بهار و زمستان اجرا می شود، فرهنگ غنی، پوشش محلی مردم ساکن در این منطقه در کنار سایر موارد از جمله ویژگی های است که نام اورامان را به آوازه ای جهانی رسانده است.

در میان جاده های پر پیچ و خم و بعد از پشت سر گذاشتن راهی بس طولانی و طی مسیری طاقت فرسا قدم به منطقه ای می نهی که اسم آن را اورامات تخت نهاده اند، عنوانی که به هیچ وجه بیانگر وضعیت منطقه نیست، چرا که این منطقه نه تنها تخت نیست بلکه با شیبی تند و وجود کوه های بسیار بلند از هر بیننده ای پذیرایی می کند.

اورامان تخت روستایی از توابع بخش اورامان شهرستان سروآباد در استان کردستان است که در ۶۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان مریوان و ۱۷۰ کیلومتری سنندج (مرکز کردستان) واقع شده است.

 

این روستای زیبا و شگفت انگیز در ارتفاع ۱۴۵۰ متری از سطح دریاهای آزاد قرار گرفته است و اقلیمی معتدل و کوهستانی دارد. آب و هوای آن در فصل بهار و تابستان بسیار مطبوع و دلپذیر است و زمستان آن بسیار سرد و طولا‌نی است و در بعضی از سالها بارش برف در این روستا تا اندازه ای است که برای چند روزی دسترسی به آن امکان پذیر نیست.

روستای اورامان از جنوب غربی به ارتفاعات اورامان تخت و از شرق به ارتفاعات کوسالا‌ن محدود می‌شود. اورامان سرزمینی وسیع و کوهستانی است که سراسر جنوب کردستان را دربرگرفته است و روستای اورامان بخشی از این سرزمین وسیع به شمار می‌آید.

اورامان در زبان کردی "هورامان" تلفظ می‌شود که در ترجمه این واژه اینگونه آمده است که "هور" به معنی اهورا و "مان" هم به معنی خانه است و هورامان را به معنی خانه و سرزمین هم معنی کرده اند.

روستا اورامان قدمتی دیرینه در تاریخ دارد و وجود آثار و بقایای آتشکده‌های فراوان در اطراف آن نشانگر این موضوع است که مردم این نواحی پیش از گرویدن به اسلا‌م زرتشتی بوده‌اند. این سرزمین در گذشته قلمرو فرمانروایان و سلا‌طین محلی بوده که با اقتدار بر آن حکمفرمایی می‌کردند به همین دلیل این روستا را اورامان تخت یعنی پایتخت یا مرکز سلطنت نامیده‌اند و به روایتی دیگر اورامان در گذشته های دور شهری پر جمعیت بوده که به عنوان مرکز حکومت اورامی ها در این منطقه استفاده می شده است.

وجود مقبره پیرشالیار در روستای اورامان تخت که هر ساله در دو نوبت خیل عظیمی از مردم سایر مناطق کشور را برای برگزاری مراسم عروسی پیر به این روستا می کشاند از ویژگی های ارزشمند روستای اورامان تخت است که مراسم عروسی پیر در آخرین چهارشنبه منتهی به 15 بهمن ماه برگزار و دیگر مراسم در آخرین چهارشنبه منتهی به 15 اردیبهشت برگزار می شود که مردم محلی آن را "کمسای" می نامند.

 

برگزاری این دو مراسم که با آئین های خاص و ویژه همراه است از سالیان گذشته تاکنون رواج داشته و هر سال نیز با شکوه خاصی برگزار و مردم بسیاری را از داخل کشور و سایر کشورهای خارجی به این منطقه می کشاند.

در کنار برگزاری مراسم پیرشالیار، معماری خاص و پلکانی روستای اورامان تخت از دیگر ویژگی های است که این روستا را به منطقه ای زیبا در کشور تبدیل کرده و به حق باید آن را هزار ماسوله کردستان نام نهاد.

تمامی خانه های روستای اورامان تنها با استفاده از سنگ و چوب ساخته شده و در دیوار منازل مسکونی سه تا چهار طبقه هیچ خبری از گل و سیمان نیست و مردان سخت کوش روستا از الهام از طبیعت منطقه که برگرفته از کوه های سخت و خشن است و با دستان هنرمند خود به این سنگ های بی جان زیبایی بخشیده و به شیوه ای کاملا دیدنی آنها را روی هم قرار داده اند و ضمن رعایت اصول مقاوم سازی خانه های سه تا چهار طبقه را بنا نهاده اند.

فضای زندگی ساکنان روستا با محیط طبیعی آن و همچنین نحوه معیشت و فعالیت‌های اقتصادی آنان آمیخته است به طوری که در خانه‌ها علا‌وه بر محل استراحت، اتاق‌ها، سرویس‌های بهداشتی و آشپزخانه عموما طویله، انبار غله، انبار علوفه و حتی مکانی برای قرار دادن دارهای عمودی قالی و دستگاه‌های گلیم و جاجیم‌بافی تعبیه شده است.

 

اورامان‌تخت با باغات سرسبز و زیبایش که به صورت پلکانی و در بافت مسکونی خانه‌ها و بعضا در اطراف روستا قرار گرفته‌اند یکی از مناطقی است که در تولید انار، انگور و گردو سرآمد استان کردستان به شمار می رود و بخشی از درآمد مردم روستا از این محل و بخشی هم از طریق بافت صنایع دستی تامین می شود.

اورامان‌تخت از دیرباز تجلی‌گاه موسیقی اصیل کردی، اورامی و تمدن غنی استان کردستان کردستان بوده و موسیقی و رقص در میان اهالی این روستا جایگاهی قابل تامل و ویژه دارد به گونه ای که اکثر قریب به اتفاق مردان روستا در لابه لای کارهای روزمره زیر لب "سیاچمانه" می خوانند.

سپاه چمانه، چپله و کنالیل از مهمترین گونه های رایج موسیقیایی این سرزمین است که البته در این گونه های موسیقی از سازها کمتراستفاده شده و بیشتر هنر فردی و خلاقیت نمود و عینیت دارد و امروز هم این نوع موسیقی مورد توجه جدی هنرمندان برجسته به ویژه کردزبان ها قرار دارد.

رقص گروهی که در زبان محلی به آن "هلپرکی" می گویند، بدور از هرگونه ابتذال یکی از ویژگی‌های بارز مردم مناطق اورامان تخت به شمار می‌آید و معمولا در مراسم شادی و همچنین عید نوروز مردم با برپایی جشن اقدام به هلپرکی نموده و همه اهالی به صورت جمعی در این مراسم حاضر می شوند.

اورامان تخت یکی از مناطق ویژه استان در بخش صنایع دستی است و به دلیل عدم دسترسی مردم به شهرها در سالیان گذشته، وجود صنایع دستی که امروز هم از آنها استفاده می شود در این منطقه رواج بیشتری داشته است و مهمترین صنایع دستی اهالی این روستا گیوه، فرنجی، نمد، قاشق و چنگال چوبی، جاجیم، سبد و پنجره‌های چوبی سنتی است.

 

پوشاک مردم این روستا همانند پوشش سایر مردمان کردستان در طرح‌ها و رنگ‌های شاد و زیبا است و این پوشش در مردان شامل چوخه، پانتول، ملکی شال، دستار، فرنجی و کله‌بال است و در زنان نیز شامل جافی، کلنجه، شال کلکه، دستار و پیراهن بلند و همچنین زیوارآلا‌ت مختلف و رنگارنگ است.

در گذشته های نه چندان دور مردم ساکن در این منطقه تمامی پوشاک را در محل تهیه و از ان استفاده می کردند که متاسفانه ورود پارچه های صنعتی به بازار در حال حاضر این رویه کم رنگ شده و به غیر از بافت چوخه رانک و گیوه هیچ خبری از بافت پارچه های زیبای محلی در میان نیست.

روستای اورامان تخت در سال 85 و در جریان سفر هیئت دولت به استان کردستان به عنوان یکی از مناطق نمونه گردشگری به ثبت رسید و بعد از آن نیز یک هتل بسیار زیبا و برگرفته از معماری این روستا ساخته و به هتل سنگی اورامان مشهور شد و هم اکنون نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

در حالی که اورامان تخت به عنوان یکی از روستاهای شگفت انگیز کشور مطرح  است ولی متاسفانه تاکنون آنگونه که شایسته است تبلیغ و اطلاع رسانی نشده و در کنار این مشکل وضعیت نابسامان جاده دسترسی و امکانات اقامتی و تفریحی نیز در این منطقه تعریفی چندان ندارند که به نظر می رسد باید مسئولان امر به این مسائل توجه و نسبت به رفع آنها تلاش کنند.

 

كوه شاهو

كوه شاهو بخشي از رشته كوه زاگرس است و مهمترين و معروفترين كوه منطقه هورامان ميباشد اين كوه شاهو كوه شاهو بخشي از رشته كوه زاگرس است و مهمترين و معروفترين كوه منطقه هورامان ميباشد اين كوه بلندترين كوه استان كرمانشاه است و ارتفاع متوسط آن از سطح دريا حدود 3400 متر مي باشد. شاهو در شرق ناحيه هورامان قرار گرفته وطول وعرض آن به ترتيب حدود 75 كيلومتر ( از لب رودخانه سيروان در نزديكيهاي روستاي داريان تا شهر روانسر) و 15 كيلومتر ( از شهر پاوه تادره ژاوه رود ) مي باشد. اين كوه داراي قل معروفي چون زوالي( در نزديكي شهر پاوه ) و نور ( در نزديكيهاي روستاي داريان ) است. شاهو داراي مراتع و چراگاههاي فراوان و نيز هوارگاه هاي( ييلاق ) متعدد، كه با صفا ترين و معروترين آنها پياز دول ميشياو و گاول هستند، مي باشد. تنوع گياهي شاهو فوق العاده زياد است و حدود 30نوع گل و گياه در ارتفاعات مختلف آن رويش دارند. برخي از اين گياهان تعليغي. تعدادي خوراكي برخي معطر و بعضي سمي وتعدادي نيز داراي خواص درماني هستند. تنوع جانوري شاهو نيز قابل توجه است ، اما متاسفانه به علت شكار بي رويه نسل برخي از جانوران از جمله كبك در حال انقراض مي باشد بنا به گفته پيشينيان قبلا در شاهو پلنگ مشاهده شده است. خرس،روباه، شغال، گرگ از جمله جانوران موجود در شاهو هستند. جنس سنگهاي شاهو عمدتا آهكي است. در دامنه ارتفاعات شاهو تعداد زيادي چشمه وجود دارند كه تامين كننده آب كشاورزي و مشروب شهر هاي پاوه و روانسر و تعدادي روستاهاي منطقه مي باشند.

 روستاي اورامان تخت - كردستان

كوه دالاني

اين كوه در منتهي اليه شمال غرب هورامان قرار گرفته وشهر هاي نوسود و نودشه در دامنه ان واقع شده اند . جادهاي كه شهر نوسود را به شهر مريوان متصل مي كند از دامنه وبر فراز اين كوه گذر مي كند. مسير اين جاده يكي از نقاط ديدني و جاذبه‌هاي توريستي (مخصوصا در فصل بهار ) منطقه قلمدار مي شود بخشي از اين جاده فعلا خاكي و در زمستان صعب العبور بوده و به علت بارش برف سنگين حدود 6ماه از سال كاملا مسدود است كوه دالاني حدود 3200 متر ارتفاع دارد و بر فراز آن مي توان بخش هائي ازخاك كردستان عراق( دشت شهر زور و شهر حلبچه ) و شهر مريوان و درياچه زريبار را مشاهده نمود . گردنه شمشي گردنه مل اندو گردنه كله برود الا وگردنه تته از گردنه‌هاي معروف وديدندي اين گذرگاه مي باشد. آب مشروب و كشاورزي ( باغداري ) شهر هاي نوسود و نودشه و روستاهاي اطراف از چشمه هاي دامنه دالاني تامين مي شوند. چشمه معروف بل از منتهي اليه ضلع جنوبي دامنه دالاني بيرون مي زند و از فاصله چند متري به رودخانه سيروان مي ريزد. بردامنه هاي شرقي اين كوه هوارگه هاي با صفائي نظير كراويه دول قرار گرفته اند .

 روستاي اورامان تخت - كردستان

كوه ماكوان

اين كوه در بخش جنوب غربي هورامان و در موازات كوه آتشگاه قرار دارد. ماكوان با ارتفاع حدود 2700 متر روبروي شهر باينگان قرار گرفته است و بر دامنه هاي غربي و شرقي آن درختان جنگلي انبوهي روئيده اند. جاده اي خاكي از شهر هاي كوچك باينگان به طرف هوارگه هاي موجود بر ماكوان كشيده شده است كه خاكي وصعب العبور مي باشد. تفر جگاه شوي سر بر دامنه ماكوان قرارگرفته است كه بسيار جالب و زيبا است چشمه معروف سپياو ،كه تا اواخر ارديبهشت آبدهي دارد ، بر دامنه ماكوان و در نزديكي دهي به همين نام قرار گرفته است. بر فراز ماكوان بخش اعظم چشم اندازها و كوههاي هورامان و نيز كوههاي دورتري نظير دالاهو و به‌مو قابل مشاهده اند.

 

كوه كوسالان

اين كوه در بخش شمالي هورامان در موازات شاهو و دالاني است ارتفاع كو سالان در حدود ارتفاع دالاني مي باشد در حقيقت اين سه كوه مثلثي را تشكيل مي دهند كه كوسالان ضلع شمالي ، شاهو ضلع جنوبي و دالاني ضلع جنوب غربي آن را مي سازد

 روستاي اورامان تخت - كردستان

 

 رودخانه سيروان

سيروان مهمترين و معروفترين رودخانه ناحيه اورامان مي‌باشد و مسير نسبتاً طولاني و پر پيچ و خمي دارد . اين رودخانه در بخش غربي و شمال غربي اورامان قرار گرفته است . بخش اعظم آب رودخانه سيروان از چشمه‌‌هاي دامنه شرقي و غربي شاهو ، دامنه جنوبي و غربي كوسالان ، دامنه جنوبي دالاني و دامنه هاي آتشگاه و ماكوان تامين مي‌گردد . به علت عرض كم امكان قايق راني در سيروان وجود ندارد .سيروان منطقه اورامان را به دو بخش تقسيم نموده است و تنها راه ارتباطي مهم بين اين دو بخش پل دوآب در حدود 25 كيلومتري شمال غربي پاوه مي‌باشد .در كناره شمالي سيروان مقبره سلطان اسحاق در نزديكي روستاي شيرخان واقع شده است . سيروان بعد از طي مسيري طولاني با رودخانه ليلي تلاقي پيدا كرده و وارد كردستان عراق مي‌شود.

 روستاي اورامان تخت - كردستان

رودخانه ليلي

 

اين رودخانه در قياس با سيروان داراي حجم آب كمتري است و آب آن از چشمه‌‌هاي دامنه جنوب‌غربي شاهو ، دامنه شرقي ماكوان و دمنه غربي كله‌خاني و بيزل تامين مي‌شود . اين رودخانه نيز مسير پر پيچ و خمي دارد و در محلي به نام كلور در منتهي اليه ضلع غربي كوه بيزل با سيروان تلاقي پيدا مي‌كند . در كناره‌هاي شرقي و غربي ليله روستاهاي زيادي قرار گرفته‌اند كه مهمترين آنها روستاي مزران مي‌باشد

 



+ نوشته شده در چهار شنبه 10 آذر 1394برچسب:,ساعت 15:23 توسط فردین احمدی |

 



+ نوشته شده در سه شنبه 10 آذر 1394برچسب:,ساعت 14:27 توسط فردین احمدی |

 

 



+ نوشته شده در یک شنبه 9 آذر 1394برچسب:,ساعت 23:0 توسط فردین احمدی |

استعفای شهردار کامیاران

شاهو خبر: شهردار کامیاران پس از 20ماه فعالیت در پست شهرداری شهر کامیاران در حضور اعضای شورای اسلامی استعفای خود را اعلام نمود.

به گزارش شاهو خبر؛ "ناصر شفیعی" شهردار کامیاران پس از 20ماه فعالیت در پست شهرداری شهر کامیاران در حضور اعضای شورای اسلامی استعفای خود را اعلام نمود و این پست مهم شهری را به دیگری سپرد.

در دفتر شهرداری کامیاران که عده ایی از کارمندان شهرداری و شورای اسلامی حضور داشتند شفیعی بعد از بیان سخنانی کوتاه از این پست حساس که سالیان فراوانی است دارای فراز و نشیب های زیادی بوده خداحافظی کرد.

روز دوشنبه که خبرنگار شاهو خبر برای دریافت خبری از شایعه استعفای شهردار به دفتر وی رفته بود، مدیر دفتر ایشان از عدم حضور شهردار گفته بود و اینکه برای انجام کاری اداری به تهران و وزارت کشور رفته است خبر داده بود.

حال ناصر شفیعی برای چه کاری و برای دیدار چه کسی به وزارت کشور رفته، هنوز خبری منتشر نشده است. اما در آخرین دقایق روز کاری سه شنبه این استعفا محتمل شده و از طریق پایگاه اطلاع رسانی شهرداری کامیاران اعلام شده است.

ظاهرا "رضا رستمی" از کارمندان شهرداری فعلا به عنوان سرپرست شهرداری توسط شورای شهر معرفی شده است.

واقعاً خسته نباشی آقای شهردار !!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

وایی چه شهری داریم ما!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

خدا قوت مسئولین محترم لطفاً کمی هم به فکر شهر ما باشید !!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟بخدا



+ نوشته شده در پنج شنبه 27 آبان 1394برچسب:,ساعت 22:53 توسط فردین احمدی |

انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس هوشنگ مهدی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس هوشنگ مهدی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
ثبت حریم 20 اثر تاریخی
ثبت ملی روستای پالنگان و روستای ژیوار
پالنگان، سفری بیادماندنی به یک روستای پله‌کانی
جشن نوروز در استان کردستان روستای پالنگان
گزارش یک گردشگر از تاریخ وطبیعت پالنگان
دوره ارتفاع و فضای معلق (مریوان)
مدیر وبلاگ
مسابقات کشتی به مناسبت جام رمضان در شهرستان کامیاران
جشنواره نوروزی پالنگان، از روایت شکست اهریمن تا معرفی جاذبه های گردشگری+تصویر
فاصله بین کامیاران و روستای پالنگان
پالنگان زیباتر از ماسوله+ عکس
عکسهایی از پالنگان 2
برگزاری مراسم پر شکوه فرهنگی و هنری نوروز در پالنگان + تصاویر
سفری به کردستان - روستای پالنگان (از دید یک مسافر)
عکسهایی از پالنگان
پالنگان،کامیاران ،کردستان
کتیبه تنگی بر هورامان
مسابقه دوستانه کامیاران و روانسر به میزبانی شهر روانسر برگزار شد
هنرمند سیدمحمد صفایی
خوا له خوش بو حه ق شناس
مدیر ولاگ
شعر در وصف معلم
راهیابی گروه هنرهای نمایشی توسکا به چهارمین جشنواره منطقه ای زاگروس
زیبا بودن
در کلبه ما رونق اگر نیست صفا هست
هرس کردن درختان فضای سبز و ایجاد فرم های جذاب و متنوع
گلکاری بسیار وسیع در سطح شهر بوشهر
پس لرزه های تئاتر کامیاران و گروه هنری توسکا