مادر کردستانی که سوژه فیلم 'شیار 143' شد
سنندج - تارنمای 'آفتاب دل' به نقل از مشرق گزارشی از ' اخبر نیازپور' مادر شهید 'محمد جعفر رضایی' منتشر کرده است. این گزارش آمده است: مادر کردستانی که سوژه فیلم «شیار 143» جبهه ای دیگر را روایت می کند، جبهه زنان صبور و شکیبایی که روزها را به امید بازگشت فرزند بی توقع سپری کردند، حقایق و واقعیت جنگ این بار با روایت «نرگس آبیار» به گونه ای تصویر شده که تاریخ آن سال ها را به گونه ای دیگر نمایان می کند. صبر و شکیبایی مادران در دوران دفاع مقدس از لایه های مغفول و مهجور مانده جنگ است که در این فیلم به خوبی می توان آن را مشاهده کرد.
در یک صبح پاییزی مهمان مادری شدیم اهل شهرستان بیجار کردستان که در خانه کوچکش چیزی جزء صفا و صمیمیت نبود. زینت خانه اش عکس و نام شهیدی بود که روی طاقچه اتاقش می درخشید. خانم اختر نیازپور مادر شهیدی است که 15 سال رادیوی کوچکش همنشین تنهاییش بود تا شاید 'رادیو بغداد' خبری از اسارت محمد جعفر برایش بگوید.
اختر نیازپور زنی است رنج کشیده، قدی خمیده دارد و عصا بر دست با لهجه ی شیرین کردی، فارسی صحبت می کند. وقتی صحبت از محمدجعفر رضایی، فرزند شهیدش به میان می آید صدایش می لرزد و برق چشمانش را می توان به وضوح دید. او در پاسخ به این سوال که چند سال در انتظار خبری از فرزندش بود، گفت: سواد ندارم به همین دلیل خیلی نمی توانم دقیق بگویم. در سال 61 به همراه 12 نفر از دوستانش که شش نفر آنها شهید و شش نفر دیگر به اسارت دشمن درآمدند و یک نفر دیگر از همرزمانش که به درجه جانبازی نائل آمد، به جبهه اعزام شدند. من 15 سال چشم انتظارش بودم. تابستان سال 76 پایانی بود بر چشم انتظاری 15 ساله ام. از پاره دلم محمد جعفر فقط چند تکه استخوان و پوتین هایش که لابه لای یک تکه پارچه سفید بود برایم آوردند.
تگ : مادر ,فیلم ,جعفر ,محمد ,نیازپور ,محمد جعفر ,اختر نیازپور ,سوژه فیلم ,مادر کردستانی ,نیازپور مادر
+ نوشته شده در دو شنبه 21 ارديبهشت 1394برچسب:
,
ساعت 22:45 توسط فردین احمدی
|
پالنگان یکی از هفت روستای گردشگری کردستان است که چشمهها و آبشارهای زیبا و دیدنیاش به تنهایی، بهانهای برای سفر به این دیار ناشناخته و بکر را فراهم میسازد.
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، روستای پالنگان یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری استان کردستان در شهرستان کامیاران است روستایی به قدمت تاریخ یک قوم.....
روستایی که قدمت آن به زمان شاهان سامانی و صفویه، خاندان کلهر و اردلانها باز میگردد روزهایی که هر چند امروز به تاریخ گذشتگانمان پیوسته اما آثار آن هرچند کم رنگ در میان تار و پود طبیعت زیبا و بکر این منطقه جلوهنمایی میکند.
پلنگان روستایی زیبا با خانههای پلکانی، روستایی که هر چند مانند شمال نامدار نیست اما سادگی و صمیمیت مردمان بیپیرایه و مهربانش هر گردشگری را به سمت خود جذب میکند.
روستایی در دهستان ژاوهرود در غرب کامیاران در دره تنگیور، روستایی که به گواه اهل فن قدمتی به درازی قبل از دین اسلام دارد.
پالنگان یکی از هفت روستای گردشگری استان کردستان است که چشمهها و آبشارهای زیبا و دیدنیش به تنهایی، بهانهای برای سفر به این دیار ناشناخته و بکر را لازم میسازد..
اینجا نه ماسوله و زنوزق است و نه گایکان اینجا پالنگان است، یکی از زیباترین روستاهای ایران زمین با سبک معماری ویژه پلکانی بام هر خانه حیاط خانه دیگر است.
رودخانه خروشان تنگیور که بخش اعظم آب خود را از چشمهها که در فاصله 700 تا 800 متری جنوب شرقی آبادی قرار دارند تأمین میکند از میان آبادی میگذرد آن را به دو قسمت تقسیم کرده است. آب گوارا و خوش طعم این رودخانه بعد از گذر از آبادی در حدود 120 متری غرب پالنگان به رودخانه پرآب سیروان میپیوندد.
به واسطه خصوصیات آب رودخانه تنگیور و این چشمهها، بزرگترین مجتمعهای پرورش ماهی در کنار این روستا ساخته شده است که بیشتر گردشگران را به سمت خود جذب میکند.
قلعه پالنگان یکی از آثار تاریخی و دیدنی این روستای تاریخی است که در فاصله 800 متری جنوب شرقی دره تنگیور و در محل چشمههای پرآب قرار گرفته و هنوز آثار و بقایای اتاقها و پلهای قدیمی آن پابرجاست.
آثار و یادمانهای برجای مانده از این قلعه شامل یک لنگه دروازه از یک تخته سنگ بزرگ و پلهای ساخته شده بر روی رودخانه است.
این قلعه مدتها محل سکونت امرای کلهر بوده و بعدها نیز خاندان مشهور اردلان آن را جزو قلمرو و متصرفات خود قرار دادهاند.
بر اساس شواهد این قلعه از زمان خسروخان اردلان در 594 هجری شمسی به تصرف خاندان اردلان درآمده و در سال 1066 هجری شمسی پس از حدود 472 سال میهمانداری حکام اردلان ویران میشود.
محقق و پژوهشگر هورام در مورد پیشینه این روستا میگوید: پالنگان کهن، در اصل شهری است که مکان و اقامت حاکمان متعدد بوده است.
علی صالحی در خصوص معنی لغوی پالنگان اظهار کرد: کلمه پالنگان در لغت نامههای معتبر کردی و هورامی بر گرفته از لغت پالو به معنی شهر، پایتخت، قلعه، دژو یا مکانی که دارای چشمههای جوشان است.
وی با اشاره به اینکه پالنگان در اصل قلعه و دژی محکمی است افزود: پالنگان قدیم در دورههای پیشین شهر بزرگی بوده که محل حکمرانی حاکمان متعدد در طول تاریخ بوده است.
این محقق و پژوهشگر هورامی افزود: پالنگان قدیم چون محل اقامت امیران و شهریاران در قدیم بوده، آثاری از وجود بازارچه، کتابخانه، مسجد و پل تاکنون در آن یافت شده است.
صالحی بیان کرد: پالنگان شامل دو بخش پالنگان کهن که قدمتش به هزاره قبل از میلاد مسیح میرسد و پالنگان نو که قدمت آن به زمان حکومت صفویه باز میگردد، است.
وی افزود: پالنگان جدید که امروزه مردم بومی در آن سکونت دارند از زمان ساخت و اختراع سلاح گرم شکل گرفته است.
وی اضافه کرد: قلعه قدیمی پالنگان دارای دروازه ورودی بوده که در حال حاضر از آن سنگی به ارتفاع چند متر باقی مانده است که این سنگ مدرکی بر وجود دروازه در این قلعه است.
این محقق و پژوهشگر هورامی، مکان سنگ دروازه ورودی شهر پالنگان قدیم را، در 200 تا 300 متر بالاتر از پالنگان جدیدی عنوان کرد و بیان داشت: با وجود حفاریهای غیرمجاز و سرقت آثاری که در قدیم در این مکان صورت گرفته احتمال میرود که قدمت پالنگان به خیلی قبلتر از قدمت ثبت شده آن باشد.
صالحی در خصوص فرمانروایانی که در این مکان حکومت کردهاند نیز اظهار کرد: در زمان صفویه پالنگان زیر حکومت اردلانها بوده که با تغییر فرمانرواییها حکومتهای خضر، کلول، مامون بیگ و غیره در آن حکومت کردهاند.
وی تصریح کرد: از حکومتهای غیر از اردلان که در این مکان حکومت کردهاند میتوان به غیبالله بیگ، امیر اسکندر، درویش بیگ، اللهوردی خان و صفویخان و تعداد دیگر از حاکمان اشاره کرد.
محمد احمدی مسافری از دیار اصفهان نیز در مورد روستای پالنگان میگوید: این منطقه بسیار بکر و دست نخورده است.
وی افزود: از مناطق زیادی در کشور بازدید کردهام اما یکی از زیباترین این مناطق همین روستای پالنگان است.
احمدی بیان داشت: سبک قدیمی خانهها و پلکانی بودن معماری آنها در کنار دیگر جاذبههای گردشگری این منطقه جلوههای زیبایی است که من و خانوادهام را برای آمدن به این منطقه در سالهای آینده تشویق کرده است.
وی خاطرنشان کرد: مجتمع پرورش ماهیان سردآبی نیز از دیگر جاذبههای این منطقه گردشگری است که در کنار زیباییهای طبیعی و دستساز انسان مسافران و گردشگران را از نعمت خوردن یک ماهی کبابی لذیذ و خوشمزه بهرهمند میکند.
سارا حسینی یکی دیگر از هموطنان ایران عزیزمان از خرمآباد است؛ وی جمع شدن این همه زیبایی را در یک نقطه شاهکار بینظیری از خالق هستی میداند و میگوید: مهماننوازی و صمیمیت مردم ساده و بیآلایش روستا نیز بسیار ارزشمند و قابل احترام است.
وی با بیان اینکه طبیعت کوهستانی و زیبای کردستان من و خانوادهام را هر ساله در فصول مختلف به این سمت میکشاند، افزود: مسافت طولانی راه را با گردش در مناطق بکر و زیبای این منطقه به ویژه در فصل اردیبهشت با جان دل میخریم.
وی ایجاد بسترهای لازم به ویژه توجه به بحث جادهها را برای جذب گردشگران بیشتر به سمت این استان ضروری دانست و گفت: این استان واقعاً ظرفیت برای تبدیل شدن به یک قطب گردشگری را دارد و توجه بیش از پیش مسئولان به ایجاد زیرساختهای لازم در آن امری ضروری است.
انیس الیاسی از استان تهران را دوربین به دست در حالی که مشغول شکار لحظههای زیبا برای عکاسی است میبینم، وی نیز در مورد این روستای زیبا میگوید: اینجا ماسولهای زیبا و دست نخورده است که دل و چشم هر بیننده را مهمان زیباترین جلوههای هستی میکند.
وی افزود: سفرهای زیادی به استان کردستان داشتهام، اما این نخستین بار است که از روستای پالنگان دیدن میکنم.
وی با بیان اینکه جایجای کردستان سرشار از جاذبههای بسیار زیبای طبیعی و تاریخی است، تصریح کرد: گشت و گذار در مناطق زیبا و بکر این منطقه همیشه برایم پر از لذت بوده است.
و حرف آخر...
بدون شک جایجای ایران اسلامی سرشار از جاذبههای بکر و دیدنی است که تنها با سفر و دیدن آن از نزدیک میتوان به خوبی آن را درک کرد خبرگزاری فارس نیز به منظور معرفی این جاذبههای زیبا و با هدف توسعه گردشگری در مناطق مختلف اقدام به معرفی آنها در قالب این گزارشات کرده است.
+ نوشته شده در جمعه 13 ارديبهشت 1394برچسب:
,
ساعت 21:13 توسط فردین احمدی
|
یاد باد آن روزگاران یاد باد...
+ نوشته شده در سه شنبه 13 ارديبهشت 1394برچسب:
,
ساعت 16:9 توسط فردین احمدی
|
برج های آب شاید تا کنون برای شما مفهومی غیر از یک برج آهنی نداشته اما گویا برخی کشورها تعصب خاصی روی این برج ها دارند. مثلا برج های آب تزیینی در آمریکا جایگاه ویژه ای در حافظه تاریخی این کشور دارند. آن ها هم به عنوان اموال عمومی و هم اثر هنری مربوط به جامعه محلی مطرح اند و نمایانگر هویت و مشخصات فرهنگی اجتماع حول خود هستند.
در ادامه برخی از عجیب ترین برج های آب آمریکا و دیگر کشورها را خواهیم دید:
برج کج، ایلینوی
برج هلویی، کارولینای شمالی
بزرگترین بطری سس گوجه فرنگی، ایلینوی
خانه ای در ابرها، انگلیس
برج ذرتی شکل، مینه سوتا
برج هندوانه ای، تگزاس
برج فرودگاهی، می سی سی پی
برج آب اوهایو
برج های کویت
برج آب در دانمارک
برج آب تسیخانوو، لهستان
برج نعناع، ایلینوی
بزرگترین قوری، آیوا
بزرگترین فنجان چای، آیوا
+ نوشته شده در یک شنبه 10 ارديبهشت 1394برچسب:
,
ساعت 21:13 توسط فردین احمدی
|
صدای فقر این خانواده کامیارانی تا آسمان بلند است
شاهو خبر: از خیرین و افرادی که همیشه نیازمندان را درک کرده و به یاری آنان می شتابند در خواست می نماییم به همیاری این خانواده بشتابند تا منزلی که در آن ساکن هستند بر سرشان آوار نشود و فاجعه ایی انسانی به بار نیاید؛ زنی تنها با فرزندی بیمار و سه کودک و نوجوان جز یاری خواستن از همنوعانش چه کاری از دستش بر می آید.
به گزارش شاهو خبر؛ با همراهی رئیس کمیته امداد کامیاران برای دیدار با یکی از دهها خانوار بی سرپرست شهر کامیاران به منزلی در خیابان باغبانی مراجعه کردیم.
در همان لحظه ابتدایی که منزل آنان را دیدیم بی محابا برجایمان میخکوب شدیم، که چگونه در شهری که ساختمان های آن با بهترین مصالح و در خورشان شهروندان ساخته می شود اما چنین خانه ایی مخروبه و کاهگلی هنوز برجامانده و بر سر چند خانواده ایی که در آن زندگی را به سر می برند فرو نریخته است.
به قول یکی از خبرنگاران همراه هیئت کمیته امداد، چه کسی فکر می کرد در شهری چون کامیاران اصلا چنین خانه ایی با این نوع ساخت و آوار شده وجود داشته باشد و افرادی از سرناچاری در آن زندگی نمایند.
داخل خانه را که مشاهده کردیم دلمان به مانند دیوارهایش ترک خورد و سوختیم که چگونه این کودکان علاوه بر درد بی پدری باید درد نداری مطلق و زندگی در زیر کوهی از آوار را تحمل می نمایند.
مادر خانواده به همراه سه فرزندش در اتاقی نمناک، تنگ و تاریک گذران می کنند و در اتاقکی دیگر برادر شوهر با همسر و چهار فرزندش روزگار را با هم تقسیم می نمایند.
به علت نداشتن حمام و آشپزخانه در قسمتی از حیاط چند گونی را علم کرده حمامی با بشکه و لگنی ترتیب داده اند و انباری سیاه شده از مرور زمان نیز نقش مطبخ را برای این دو خانواده بازی می کند.
همسر این خانم کةدر کنار خیابان به دستفروشی مشغول بوده است چند ماه پیش بر اثر سکته قلبی از دنیا رفته و تنها نان آور آنان از میانشان کوچ کرده و حال دست یاری به سوی نهادهای امدادی و یاری رسان دراز کرده اند که بی بضاعت اند و ندار - چه دردی ست این نداری- .
مشکل این خانواده فراتر از نیازهای روزانه است و آن هزینه نگهداری فرزند بزرگشان است که به علت ابتلا به بیماری "فلج ذهنی" در آسایشگاهی در شهر قروه از وی نگهداری می شود و تمام یارانه این خانواده چهار نفره برای هزینه ماهیانه این نگهداری به حساب آسایشگاه مذکور واریز می گردد.
مادر خانواده در پاسخ به این سوال که مخارج روزانه خود را از کجا تامین می نمایند، می گوید: با بدبختی و نداری گذران می کنیم، زنی بی سرپرست با سه فرزند حتی یک ریال درآمد نداریم؛ کمیته امداد ماهیانه ای به ما پرداخت می کند اما این کمک هزینه مخارج یک هفته آمد و رفت دخترم به دبیرستان را نیز تامین نمی کند چه برسد به آنکه بخواهیم زندگی بخور و نمیری داشته باشیم.
وی در ادامه بیان می دارد: کمیته امداد آنچه که در توان دارد ما را یاری می دهد و از لحاظ معنوی بسیار به ما می رسند به گونه ایی که روحیه فرزندانم با دیدن مددجویان و مسئول کمیته امداد تقویت می شود، اما با هزینه های سرسام آور زندگی امروزی اگر چه شوهرم چندماهی نیست که فوت کرده ، کمرم شکسته و هر روز شرمنده فرزندانم هستم.
دختر بزرگ این خانواده از دانش آموزان ممتاز در کلاس اول دبیرستاناست، با چشمانی شرمگین و نگران، روزگار را از بهر آتیه بهتر نظاره گر است. لباس های مدرسه اش گرچه رنگ و رو رفته است اما تمیزی آن نشان از جهد در پوشاندن غم روزگارانی ست که عکس آن بر لباس نقش شده است.
"حبیب الله امانی" رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کامیاران با اظهار ناراحتی از وضعیت معیشتی و نیز خانه مخروبه این خانواده می گوید: با شنیدن فوت سرپرست خانواده به سراغ این خانوار آمده و حدالامکان کمک هایی برای تامین معاش روزانه شان انجام داده ایم، از طریق پرداختی بخش زکات مبلغ 500 هزار تومان کمک بلاعوض برای هزینه تحصیلی فرزندان به آنان پرداخته ایم.
وی افزود: با همکاری امام جمعه کامیاران جهت مساعدت در هزینه های آسایشگاه قروه که یکی از فرزندانشان به علت عارضه فلج ذهنی در آن محل نگهداری می شود، پیگیر شده ایم که از طریق دفتر امام جمعه قروه این هزینه پرداخت شود و یارانه این خانوار برای امور دیگرشان هزینه گردد.
امانی اظهار داشت: دست نیاز برای همیاری خیرین شهرستان کامیاران جهت یاری رسانی به نیازمندان دراز می کنیم و از آنان می خواهیم با کمیته امداد همکاری نمایند که انشالله بتوانیم منزل مسکونی این خانواده را بازسازی نماییم و آنان را از مخروبه نشینی نجات دهیم.
شاهو خبر به عنوان سایتی خبری تحلیلی که خبرها و گزارش های مربوط به شهرستان کامیاران را پوشش می دهد، به نوبه خود از خیرین و افرادی که همیشه نیازمندان را درک کرده و به یاری آنان می شتابند در خواست می نماید به همیاری این خانواده بشتابند تا منزلی که در آن ساکن هستند بر سرشان آوار نشود و فاجعه ایی انسانی به بار نیاید؛ زنی تنها با فرزندی بیمار و سه کودک و نوجوان جز یاری خواستن از همنوعانش چه کاری از دستش بر می آید؛ صدای فقر این خانواده تا آسمان بلند است، مددی...!
گزارشگر: احمدفاتحی
+ نوشته شده در شنبه 10 ارديبهشت 1394برچسب:
,
ساعت 15:49 توسط فردین احمدی
|
در آستانه روز مادر هستیم و این کاریکاتور ها بنظرم کاملا به درد خواهد خورد ...
دستبوس مادر عزیزم و همه مادرهای گل گروه هستیما ... گفته باشم ;-)
+ نوشته شده در سه شنبه 25 فروردين 1394برچسب:
,
ساعت 16:11 توسط فردین احمدی
|
با توجه به نزديك شدن به فصل گرما ...
+ نوشته شده در سه شنبه 25 فروردين 1394برچسب:
,
ساعت 16:10 توسط فردین احمدی
|
طی یک نظر سنجی در اروپا اکثر مردم اعتقاد دارند که زیباترین پلیس ها در جهان پلیسهای زن روسیه میباشند ...
حالا اینکه این گزینه ها رو در زیر میبینیم زیبا هستند یا نه سلیقه ای هست ...
+ نوشته شده در سه شنبه 25 فروردين 1394برچسب:
,
ساعت 16:7 توسط فردین احمدی
|
- آیا می دانستید که... مروارید در سرکه ذوب می شود.
- آیا می دانستید که... چرخ دستی در چین اختراع شده است.
- آیا می دانستید که... بغل کردن درخت در چین ممنوع است.
- آیا می دانستید که... قهوه فوری در سال 1901 اختراع شد.
- آیا می دانستید که... بدن انسان ۵۰ هزار کیلومتر رشته عصبی دارد.
- آیا می دانستید که...تنها موجودای که میتواند به پشت بخوابد انسان است.
- آیا می دانستید که... زرافه و موش می توانند بیشتر از شتر بدون آب زنده بمانند.
- آیا می دانستید که... بدن یک انسان 70 کیلوگرمی حاوی 0.2میلی گرم طلا است
- آیا می دانستید که... در شیلی صحرایی وجود دارد که هزاران سال می شود در آن باران نباریده است.
- آیا می دانستید که... خرگوش و طوطی تنها حیواناتی اند که بدون برگشتن به عقب پشت سر خود را ببینند.
- آیا می دانستید که... طول قد هر انسان سالم برابر ۸ وجب دست خود اوست.
- آیا می دانستید که... شبکه چشم انسان ۱۳۵ میلیون سلول دارد که مسولیت تشخیص رنگها را بر عهده دارند.
- آیا می دانستید که...حس بویایی خرس تقریباً ۱۰۰ برابر قوی تر از حس بویایی انسان است.
- آیا می دانستید که...چشم سالم انسان میتواند ۱۰ ملیون رنگ مختلف را ببیند و از هم دیگر جدا نماید.
- آیا می دانستید که...همه نوزادان میگو نر میشوند و بعد از چند هفته بخشی از نوزادان به ماده تبدیل می شوند.
- آیا می دانستید که... تخم مرغی که آب پز شده و سفت شده می چرخد (تخم مرغ نپخته و یا نرم نمی چرخد).
- آیا می دانستید که... افرادی که در اثر گزندگی زنبور می میرند بیش از افرادی هستند که در اثر مار گزیدگی می میرند.
+ نوشته شده در سه شنبه 25 فروردين 1394برچسب:
,
ساعت 16:4 توسط فردین احمدی
|
دیگه به چه زبونی بگم دوستت دارم؟
اگر صدام و نمیشنوی
دیگه چشمات که میبینه
دارم چی بهت میگم
+ نوشته شده در سه شنبه 8 فروردين 1394برچسب:
,
ساعت 22:0 توسط فردین احمدی
|
اجـــــــازه خدا؟؟
می شه من ورقـــــــه مو بدم؟
می دونم وقت امتــــــــــــ حان تموم نشده
ولی من دیگـــه خسته شدم!!
خدایا
می شود استعـــــفا دهم؟!
کم آورده ام ....
+ نوشته شده در سه شنبه 8 فروردين 1394برچسب:
,
ساعت 21:59 توسط فردین احمدی
|
خدایا....
برای خاموشی ام فقط یک "فوت" کافی است
خاموشم کن ...
خسته ام......
+ نوشته شده در سه شنبه 8 فروردين 1394برچسب:
,
ساعت 21:56 توسط فردین احمدی
|
خوبم …!
باور کنيد …؛
اشک ها را ريخته ام …
غصه ها را خورده ام …؛
نبودن ها را شمرده ام …؛
اين روزها که مي گذرد …
خالي ام …؛
خالي ام از خشم، دلتنگي، نفرت …؛
و حتي از عشق …!
خالي ام از احساس …
+ نوشته شده در سه شنبه 8 فروردين 1394برچسب:
,
ساعت 21:53 توسط فردین احمدی
|
اینکه نامـــــــــــش
زندگـــیـــست
مرا کــــشت
حـــیــــران مانده ام
آنکه نامــــش مـــرگ است
با مــــن چــــه می کند...!
+ نوشته شده در سه شنبه 8 فروردين 1394برچسب:
,
ساعت 21:51 توسط فردین احمدی
|
خـــــدا!!!!
کي کـــــــــات مي دي؟؟؟!!
هزار بار ،يک پلان رو گرفتي...
من بازيگر خوبي نمي شم،بــــاور کن .!
+ نوشته شده در سه شنبه 8 فروردين 1394برچسب:
,
ساعت 21:39 توسط فردین احمدی
|
ما که عاشق میشویم خدا را گم میکنیم...
خوشبحال زلیخا , عاشق که شد...
خدا را پیدا کرد
+ نوشته شده در سه شنبه 8 فروردين 1394برچسب:
,
ساعت 20:56 توسط فردین احمدی
|
+ نوشته شده در شنبه 8 فروردين 1394برچسب:
,
ساعت 15:46 توسط فردین احمدی
|
1- در نگاه شتر یک حسرتی هست انگار که یک تست بیشتر می زد، صنعتی شریف قبول می شد
2- چند ترمه می رم کلاس زبان انگلیسی. تو این چند وقت فهمیدم زبان دونستن فقط به درد مکالمه با خارجی ها نمی خوره بلکه با فرهنگ و دانش اون ها هم آشنا می شی.
مثلا فهمیدم تو خارج فقط اسکول ها می رن مدرسه. واسه همین به مدرسه می گن اسکول. اگه چیز جدیدی یاد گرفتم حتما بهتون می گم
3- یکی از دلایلی که سرخ پوستا همیشه به قطارها حمله می کردن این بوده که دود قطار تو زبون اونا فحش محسوب می شده
4- از یه جا به بعد می فهمی «علم بهتر است یا ثروت» فقط برای اونایی بود که حق انتخاب داشتن
5- تو فیلمای ایرانی از تصادف فقط صداش میاد
6- روزی زنی تصمیم گرفت همه مشکلاتش رو به دریا بسپاره اما هر کاری کرد، شوهرش سوار قایق نشد
7- آقا یه جوری بهانه بیارین که آدم حس نکنه به شعورش توهین شده
8- حالا بعد از مرگمون ازمون می پرسن زندگی خود را چگونه گذراندید؟ ما هم جواب می دیم همه عمرمون نشستیم پشت کامپیوتر منتظر موندیم تا دانلود شه!
9- کاش هر کسی رو که نصیحت می کردن مثل معاینه فنی یه برچسب روش می زدن که قبلا نصیحت شده. دیگه در مورد اون موضوع باهاش حرف نزنید
10- طرف برادرشو نصیحت می کرد می گفت بعد از ازدواج اقتدار داشته باش مثل من. دیشب به زنم گفتم من ساعت 11 آب گرم می خوام.
اونم رأس ساعت 11 آب گرم رو آماده کرد. داداشش گفت حالا اون موقع آب گرم می خواستی چیکار؟ گفت چون نمی تونم با آب سرد ظرف بشورم، پوستم حساسه
11- ته دیگ یه غذاست. سیب زمینی هم یه غذاست. ماکارونی هم باز یه جور غذاست اما ته دیگ سیب زمینی ماکرونی یه روش زندگیه
12- غذا مثل گلوله است، تا خوردی باید بیفتی
13- فکر کنم یکی با برگ برنده من دلمه درست کرده
14- نحوه پسته خوردن ایرونی جماعت: همزمان یکی در دهان، یکی در دست و یکی هم تحت نظر
15- ساعت 5 صبح برام sms اومده، با چه زحمتی از زیر پتو اومدم بیرون موبایلمو برداشتم می بینم نوشته قالیشویی شربت اوغلی شعبه دیگری ندارد! انقدر خوشحال شدم که نگو
16- من وقتی به دنیا اومدم باهوش بودم ولی درس و مدرسه خرابم کرد
17- دیشب اینترنتم قطع بود کلی کار کردم. ظرفا رو شستم، خونه رو هم جارو کشیدم. دیگه کم کم داشتم دوتا بچه آفریقایی رو به فرزندی قبول می کردم که نتم وصل شد
18- علم بهتر است یا ته دیگ ماکارونی؟ مرده شور علم رو ببرن که با هر چی مقایسه اش می کنم کم میاره
19- آخرش نفهمیدیم ما مردا همه مون مثل همیم یا یکی از یکی بدتریم؟
20- اونایی که تو خونشون یه کیف قدیمی داغون هست که همه مدارک و سندها رو توش نگه می دارن، لایک کنن همدیگه رو بشناسیم
21- رفته بودیم سینما فیلم اکشن. دو نفر تو آشپزخونه داشتن همدیگه رو با قمه و اره برقی می زدن. بعد ری اکشن دختر ردیف جلویی: وای چه کابینت های قشنگی!
22- ریاضی عزیز. قبول کن که X رفته و هرگز برنمی گرده. انقدر از ما نخواه که برات X رو پیدا کنیم. به زندگی بدون اون عادت کن
23- کاش می شد وقتی بعضیا خیلی خوب و مهربون می شن بهشون تافت بزنی همون جوری بمونن. یا حداقل بهشون پیف پاف بزنی تو همون حالت، در اوج بمیرن
24- به یارو میگن: اگه به انگلیسی بخوای به کسی بگی بیا اینجا چی می گی؟
یارو: کام هیر
میگن آفرین چه خوب بلدی
میگن اگه بخوای بگی برو اوجا چی می گی؟
میگه: اول خودم می رم اونجا بعد میگم کام هیر
25- به بابام زنگ زدم می گم تصادف کردم الان بیمارستانم. می گه خب حالا یه دونه از جون هات کم شد. هنوز مونده گیم اور شی از دستت راحت شیم. فکر کنم منو از تو سطل ماست پیدا کردن
26- رفتم سوپرمارکت یه چیپس گرفتم، رفتم بیرون، یارو گفت: کجا؟
گفتم: الکی مثلا پولشو دادم
گفت: بیا، رفتم جلو یه دونه محکم زد تو دهنم تا یه ربع صدا زودپز می دادم! گفت: الکی مثلا بقیه پولتو بهت دادم
ملت خیلی بی اعصاب شدنا
27- یعنی وضعیت یه جوری شده وقتی می خوای با کسی حرف بزنی قبلش باید بگی می دونم تو از من بدبخت تری، صبر کن من اول حرف بزنم، بعد تو شروع کن
28- هیچ وقت امیدت رو از دست نده. کپک هرگز فکر نمی کرد پنی سیلین بشه
29- بایای من هر وقت قبض برق زیاد می یاد می ندازه گردن لامپ مودم من
+ نوشته شده در دو شنبه 8 فروردين 1394برچسب:
,
ساعت 14:39 توسط فردین احمدی
|
۲۰ اثر از استانهای اصفهان، کردستان، چهارمحال و بختیاری و آذربایجان شرقی در جلسه کمیته ثبت حریم آثار غیرمنقول توسط اعضای کمیته ثبت حريم آثار ملی غيرمنقول برای ثبت در فهرست آثار ملّی تایید شده است.
1. بافت و منظر فرهنگی اورامان تخت
روستای اورامان که در دامنه رشته کوههای زاگرس و در ابتدای حوزه آبریز رودخانه سیروان واقع شده با توجه به معماری خاص و ویژگی های مختلف یکی از روستاهای مهم و ارزشمند کشور است.
خانههاى این روستا با سنگ و اغلب به صورت خشکه و به صورت پلکانی و از سنگ ساخته شده است. در این روستایی با مهر خانه، حیاط خانه دیگر محسوب میشود و تا پشت روستا ادامه مییابد. نوع معماری به کار رفته در این روستا نیز چشم هر بینندهای را به سوی خود جلب میکند. قدمت این روستا به قبل از اسلام برمیگردد و زندگی تا کنون در آن جریان داشته است.
2. روستای پالنگان و منظر فرهنگی آن
یکی از روستاهای دهستان ژاورود از توابع شهرستان کامیاران در استان کردستان است و در ۴۷ کیلومتری شمال غرب این شهر و در دره تنگیور قرار دارد. این روستا در دامنه کوه و در دو طرف دره قرار گرفته و خانههای آن با سنگ و عموماً به حالت پلکانی ساخته شده و پشت بام منزل پایین حیاط منزل بالا محسوب میشود.
این روستا علاوه بر داشتن معماری زیبا، دارای چشمهها، آبشارها و طبیعتی سرشار از زیبایی منحصر به فرد در استان کردستان است و در کنار رودخانه تنگیور قرارگرفته که به رودخانه سیروان میپیوندد. رودخانه خروشان تنگیور که از میان آبادی میگذرد آن را به د وقسمت تقسیم کرده است و خانههای روستا با سنگ و بیشترشان به صورت خشکه چینی ساخته شده است.
3. روستای تاریخی ژیوار
روستای ژیوار در منطقه هورامان استان کردستان، شهرستان سروآباد در جنوب کوههای کوسالان و در کنار رودخانه سیروان واقع شده است. ژیوار در گویش کردی به معنی زنده است.
این روستا با توجه به شیب کوه و محیط در دره ای تنگ به صورت پلکانی ساخته شده وبناهای آن را باغ های انار، انگور وانجیر فرا گرفته است. پیشینه روستا به دوره صفوی برمی گردد و تا کنون نیز زندگی در آن جریان دارد و از روستاهای ارزشمند و زیبای کشورمان است.
4. حمام پنج شنبه دین
حمام پنج شنبه دین ۵/۲ × ۱۴ × ۲۱ متر وسعت دارد و شامل بخش های هشتی، سربینه، گرمخانه، میاندر و خزینه است. پس از هشتی راهرویی کوتاه ارتباط با سربینه چهر گوش حمام را میسر می کند. سقف گنبدی سربینه بر چهار ستون سنگی با سرستون پلکانی استوار است. میاندر حمام در ضلع جنوبی سربینه و با چرخش ۹۰ درجه به گرمخانه متصل می شود.
فضای گرمخانه به نسبت فضای کوچکتری است و با شکل چلیپایی دارای ستونهایی مانند سربینه است. خزینه مسدود شده حمام در منتهی الیه ضلع قرار دارد. این بنا از آثار ارزشمند دوره قاجار در محله جوباره اصفهان است.
5. حمام ساحل زرین شهر
حمام ساحل در شهر زرین شهر، شهرستان لنجان، استان اصفهان قرار دارد. حمام مساحتي در حدود ۴۰۰ متر مربع دارد. حمام دارای دو بخشی قدیمی و نوساز است که بعدها به آن اضافه شده است. بخش قدیمی شامل و شامل بخش¬های سربینه، گرمخانه، خزینه است.
سقف حمام با استفاده از گنبهایی پوشیده شده که در بخشهایی بر روی ستون¬هایی قرار گرفته است.
6. سرجه دشت فین
بناي تاريخي سرجه احتمالا در اواخردوره صفوي و اوايل قاجار جهت اتراق سرجه پيما (مقسمآب) به همراه آب انباري(هوت) درعمق تقريباً ۳ مترساخته شده است.
این بنا حدود ۴۰ متر مربع وسعت دارد و از بناهاي مهم كاشان در ارتباط با نظام آبياري است.
7. آب انبار دروازه قدیم
آب انبار دروازه قدیم سفید شهر از مخزن، سردر و پاشیر تشکیل شده است. بنا از آجر ساخته شده گنبد مخزن به شكل نيم دايره است و از سطح زمین های اطراف پنج متر ارتفاع دارد وسطح خارجي آن كاملا ازآجر پوشيده شده است.
این بنای ارزشمند از ساخته های دوره قاجار است.
8. خانه جلالی
خانه جلالی در هسته اولیه بافت قدیم تودشک از توابع بخش کوهپایه شهرستان اصفهان قرار دارد.
بنا به صورت حیاط مرکزی بنا شده و فضاهای خانه در چهار جبهه حیاط مستطیلی آن شکل گرفته اند و از بناهای مهم دوره قاجاریه بافت تاریخی تودشک است.
9. خانه بابا نورعلی
خانه بابا نوعلی مربوط به دوره پهلوی در روستای مزرعه شور بخش کوهپایه اصفهان است. این بنا حدود ۱۷۰ متر مربع وسعت دارد و در دو طبقه ساخته شده است. طرح خانه به صورت حیاط مرکزی است و اتاقهایی در دو ضلع آن ساخته شده است. در شرق بنا سه اتاق با کاربری مطبخ، مهمانخانه و انبار به اصطلاح بالاچی وجود دارد.
ضلع غربی شامل دو اتاق با کاربری انبار و نشیمناست که اتاق نشیمن از یک ایوان کوچک دارد و دسترسی به پشت بام و دستشویی زیر پله از این بخش است. ضلع جنوبی شامل دو ایوان تابستانه ی کوچک است.
10. خانه رضوانیان
خانه رضوانیان در بافت تاریخی شهر کاشان قرار گرفته و از بناهای ارزشمند آن محسوب می شود.
اين خانه تاريخي در زميني به مساحت ۳۲۰ متر مربع و در دو طبقه ساخته شده است ... فضاهاي خانه در اطراف حیاط مرکزي به صورت گودال باغچه استقرار دارند.
11. کلیسای مریم مقدس ریحان آباد
یکی از کلیساهای تاریخی باقیمانده ارامنه در استان آذربایجان غربی و در شهرستان ارومیه است که هنوز فرایض دینی و آئین و مراسمات در آن انجام می شود.
کلیسا دارای محور شرقی و غربی با پلانی متقارن با محور محراب است. این کلیسا مربوط به قرن ۱۷ میلادی است.
12. عمارت شیر و خورشید تکاب
عمارت شیر و خورشید در مرکز بافت تاریخی شهر تکاب واقع شده و شامل ۳ ساختمان است که با هم در بخشی متصل هستندو با مصالح سنگ لاشه، چوب و آجر بصورت منظم و متقارن دردو طبقه ساخته شده است.
بنا حدود ۱۲۰۰ متر مربع مساحت دارد و مربوط به اواخر دوره قاجار و پهلوی است.
13. مسجد قره آغاج
مسجد قره آقاج با پلانی مربع دارای مسجد شبستانی است و از سنگ و آجر به عنوان مصاح در ساخت آن استفاده شده است.
این مسجد در کنار مسجد جامع و بازار تاریخی ارومیه در بافت قدیم قرار دارد ۵×۲۰×۲۰ با ملات آهک و گچ شکل گرفته و مربوط به دوره پهلوی است.
14. شاه تپه
تپه باستانی موسوم به شاه تپه به صورت برجستگی کم ارتفاعی در شرق و جنوب شرقی روستای اسلام تپه از توابع بخش مرکزی میاندواب واقع شده است.
این محوطه از آثار مهم دوره اورارتویی است و در جنوب آن ردیفی از پله درسطح صخره به طول بیش از ۴۰ متر ایجاد شده است.
15. کتیبه عین الروم
چشمه تاریخی عین الروم در جنوب روستای عین الروم، شهرستان اشنویه قرار گرفته است. دربالای این چشمه طاقچه¬ایبا طاق قوس وجود دارد ویکی از کتیبه های مهم اورارتوییدر آن ایجاد شده است. این کتیبه آسیب زیادی دیده و امروزه تنها بخشهایی از آن شامل ۷ و ۴ سطر باقی مانده است.
متن کتیبه چنین است: «با قدرت گرفتن از خدای خالدی، من منوا هستم، پسر ایشپوینی، شاه بزرگ، شاه قدرتمند، شاه کشور بیائینیلی، سرور شهر توشپا، منوا این چشمه را ساخته است».
16. محوطه باستانی قلعه دم دم
محوطه باستانی قلعه دم دم در ۳ کیلومتری جنوب روستای بزرگ آباد از توابع بخش مرکزی ارومیه قرارگرفته و ۴۵۰×۲۵۰ متر وسعت دارد. اين محوطه در ارتفاع حدود ۷۰ متری از سطح زمینهای برروی بستر صخره ای کوهستان قرار گرفته و از شمال و جنوب، به پرتگاه مرتفعی منتهی می شود. ورود به به محوطهقلعه از اضلاع شرقی و غربی آن امکان پذیر است.
آثار دیواره های لاشه سنگی به ارتفاع باقیمانده یک متر در ضلع غربی برجای مانده است. این محوطه با توجه به یافته های سفالی به دوره اورارتویی تاریخگذاری می شود.
17. محوطه باستانی سیسته
این محوطه مهم از سه تپه ۱، ۲ و ۳ تشکیل شده که با ارتفاع بیش از ۷ متر دارای استقراری از دوره نوسنگی، مس و سنگی، آغاز نگارش و هخامنشی است.
این محوطه با حدود ۴ هکتار وسعت در استان چهارمحال و بختیاری، شهرستان اردل قرار دارد.
18. مدرسه فرخی بروجن
مدرسهفرخيدر شهر بروجن استان چهار محال و بختیاری قرار دارد. این مدرسه قدیمی ترین مدرسه بروجن است. مدرسه دارای حیاطی است که در سه طرف شمالي، شرقي وغربي بنا شده است.
فضاهاي ضلع شمالي شامل چهاركلاس كه كاملا قرينه ساخته شده، است. سقف بنا به صورت تخت و ازتيرهاي چوب سپيدار و كبوده ساخته شده است.
19. خانه بهرامی
خانه بهرامی در بافت تاریخی خرم آباد واقع شده است. اثردو بخش شمالی (زمستان نشین) وجنوبی (تابستان نشین) دارد. بخش شمالی بنا در سه طبقه ساخته شده وبخش جنوبی آن شامل یک اتاق و ورودی اصلی و سرویس بهداشتی وانباری است.
سقف بنا به وسیله تیرهای چوبی پوشیده شده است.
20. خانه رحیمی
خانه رحیمی در بافت تاریخی شهر خرم آباد واقع شده و وسعتی در حدود ۵۵مترمربع دارد. و مصالح به کار رفته شامل خشت، آجر، چوب، گچ و... است.
پلان بنا نامتقارن است و اتاقهایی از سه سمت حیاط را در برگرفته اند و دارای پنجر ه هایی با قوس نیم دایر های در دو طرف ورودی است. در دیگر سمت حیاط دارای طاقنماهایآجریاست.
+ نوشته شده در سه شنبه 8 فروردين 1394برچسب:
,
ساعت 14:23 توسط فردین احمدی
|